2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Túlélve Bolíviát 11:00

Belföld

Autóklub: Ne lehetetlenítse el a főváros a gépkocsi közlekedést

Szívatással vádolja a kormányt Karácsony Gergely miközben a főpolgármester az újranyitásra hivatkozva lezáratta a rakpartot. A városvezető a futóknak és a bicikliseknek akarta odaadni a forgalmas útszakaszt, de azok inkább a Margit Szigetet választották. A Magyar Autóklub szerint akkor lenne értelme az intézkedéseknek, ha azok nem az autós közlekedés ellehetetlenítését céloznák meg.

  • Autóklub: Ne lehetetlenítse el a főváros a gépkocsi közlekedést

"Ne érezzék már a budapestiek azt, hogy szívatva vannak, mert most nagyon sokan szerintem ezt érzik."

Karácsony Gergely az ATV-ben panaszkodott arról, hogy Budapesten még mindig életben van a kijárási korlátozás. A főpolgármester a ugyanakkor egy olyan 7+1 pontból álló Budapest újranyitását szolgáló csomagot dolgozott ki, amely sebességkorlátozásokkal, a rakpartok és több utca lezárásával képzeli el az életet a fővárosban.

A járvány jelentősen megváltoztatta a városon belüli közlekedési szokásainkat. A maszk viselésének kötelezővé tételével jelentősen biztonságosabbá tettük a közösségi közlekedést egészségügyi szempontból, és újabb fejlesztésekkel szeretnénk visszaadni a közösségi közlekedés népszerűsítését. Az ideiglenes kerékpársávok és sétálóövezetek kialakításával pedig továbbra is a fenntartható közlekedési formákat erősítjük

- mondta a főpolgármester. 

A kerékpársávok üresek voltak szombaton délelőtt és sétálóövezetnek kialakított pesti alsó rakpartot pedig alig használták a budapestiek. Karácsony Gergely korábban megnyitotta már a Margit szigetet, a fővárosiakat ugyanakkor arra kérte ne csak azt hanem a lakóhelyükhöz közeli parkokat is használják. Ezt azonban kevesen fogadták meg.

"Úgy gondolom, hogy ez a legszebb rész Budapesten, tehát, hogy így a Parlamenttel szemben, meg a Várral szemben futni, az így mindent felülmúl. El is felejtem azt, hogy elfáradtam, elfelejtek mindent, csak arra tudok koncentrálni, hogy megcsinálja, hogy végigcsináljam és tényleg a látvány is segít benne"

- mondta Csordás Máté.

A Magyar Autóklub már korábban is kritizálta a főpolgármester közlekedési elgondolásait. A szervezet jogi és érdekvédelmi bizottságának elnöke szerint úgy kellene az intézkedéseket meghozni, hogy azok ne járjanak a gépkocsiközlekedés ellehetetlenítésével.

"Vannak idős emberek, vannak beteg emberek, vannak olyanok, akik sokat közlekednek a városban, vannak akik az agglomerációból érkeznek, vannak, akiknek csomagot, vagy egyéb dolgot kell magukkal vinni, ami miatt megint csak nem lehet a kerékpáros megoldást választani. Nem értem, hogy miért nem lehet elfogadni a józan kritikáékat ezekkel a felvetésekkel szemben"

- fogalmazott a Magyar Autóklub Jogi és Érdekvédelmi Bizottságának elnöke, Kovács Kázmér.

Kovács Kázmér hozzátette: nem fogják többen választani a tömegközlekedést azzal, ha lezárják a korúton az egyik sávot az autók elöl.

HírTV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Donald Trump üzenete a CPAC Hungary-n + videó

Együtt küzdünk egy gigászi harcban, hogy felszabadítsuk nemzeteinket azon gonosz eők uralma alól, akik tönkre akarnak tenni minket - jelentette ki Donald Trump volt amerikai elnök, aki üzenetet küldött Budapestre, a CPAC Hungary elnevezésű rendezvényre. 

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!