2024. 05. 02. Csütörtök Zsigmond napja
Jelenleg a TV-ben:

Maros Zoltán animációsfilm-rendező portréfilmje

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Átverés a Karácsony Gergely honlapján történő adat- és pénzgyűjtés

Nincs adatvédelmi tájékoztató, de erre hivatkozva gyűjtene pénzt Karácsony Gergely a honlapján.

  • Átverés a Karácsony Gergely honlapján történő adat- és pénzgyűjtés

Úgy tűnik, a polgármester portálja több éve lefagyott, a bukott miniszterelnök-jelölti kampányában ragadt. A botrányos 99 Mozgalom honlapja időközben reklámoldallá alakult át, az adatvédelmi hatóság pedig hiába kereste és szólította fel őket.

„Nem adjuk a jövőnket” – hirdeti a karacsonygergely.hu nevű oldal, de úgy tűnik, hogy a portálon még a jelen idő is indokolatlan. A főpolgármester honlapja ugyanis egyelőre 2021-ben maradt. Erről az időszakról mondta később Karácsony, hogy unta a miniszterelnöki-jelölti vitákat, és két kérdés közben a fia röplabda-edzésére gondolt.

Karácsonyék oldala és az adatgyűjtés

A főpolgármester neve alatt futó oldal ránézésre ma is képes személyes adatokat gyűjteni, de a kitöltők által ehhez elfogadandó adatvédelmi tájékoztató a 99 Mozgalom honlapjára mutat. Ez az oldal azonban időközben reklámújság lett, a KiberNet Kft. használja a domaint. Így aztán az oldalon, a https://kilencvenkilenc.hu/adatkezelesi-tajekoztato/ címen jelenleg egyáltalán nincs adatvédelmi tájékoztató, hiába hivatkozik rá a főpolgármester honlapja.

Szintén az örök múlt bizonyítéka, hogy Karácsony Gergely – 2022-es – kampányát elvileg még mindig lehet az oldalon keresztül támogatni. Ehhez a Datadattal összekapcsolható ActionNetwork oldalán lehet bejelentkezni, de ennek előfeltétele a fizetési adatok megadása. Ezt követően  az adományozónak kötelezően el kell fogadnia, hogy a megadott személyes adatokat az Adatkezelő kezelhesse. Jó kérdés, hogy ez ki lehet, hiszen egy már nem létező adatkezelési tájékoztatóra hivatkozik az oldal.

A teljes cikket ITT érheti el. 

Mandiner

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!