2020. április 1.,
szerda, Hugó napja

Átrendeződhet a Jobbik vezetése

MTI

2019. május 29., szerda 06:52

Átrendeződhet a Jobbik vezetése, ha Gyöngyösi Márton lesz a párt európai parlamenti képviselője, Sneider Tamás, ragaszkodva pártelnöki székéhez, feltehetően különböző posztok kiosztásával igyekszik lekenyerezni belső ellenzékét - mondta a szerdai Magyar Nemzetnek a tömörülés volt alelnöke, Volner János.

A lap szerint nem pusztán az európai parlamenti képviselő személyéről dönthet szerdán a Jobbik elnöksége, feltehetően azt a kérdést sem lehet kikerülni, van-e felelőssége az elnökségnek a vasárnapi európai parlamenti választásokon elért gyenge eredményben. A Magyar Nemzet emlékeztetett arra, hogy elmúlt két napban többen jelezték - köztük Varga-Damm Andrea -, hogy a pártelnöknek nincs maradása, Sneider Tamás viszont közölte, fel sem merült, hogy lemondjon, és ilyen kérés nem is érkezett hozzá.

Volner János, a Mi Hazánk Mozgalom politikusa szerint ha Gyöngyösi ragaszkodik az EP-mandátumához, le fog mondani a Jobbikban betöltött elnökhelyettesi és frakcióvezetői tisztségről. Előbbit Jakab Péternek fogja felajánlani Sneider, mivel őt nagyon kedveli a tagság, utóbbira pedig nem kizárt, hogy Stummer János alelnököt javasolja. Volner a harmadik erőcentrumként Varga-Damm Andreát nevezte meg, akit a Jobbikhoz újonnan csatlakozók megkedveltek, mert személyében "egy náci botrányoktól vagy politikailag elfogadhatatlan diplomáciai akcióktól" mentes ember képviselheti a pártot.

MTI