2024. 06. 19. Szerda Gyárfás napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Átigazolások a pécsi baloldalon + videó

A csalódott DK-s, Momentumos és Jobbikos képviselőkből alakult Tiszta Kezek frakció egyesületet alapított és a választáson valamennyi körzetben indul Pécsett. 17 jelöltjük közül 11-en nők, ami országos összehasonlításban is egyedülálló.

  • Átigazolások a pécsi baloldalon + videó

Női képviselőjelöltjeik közül az egyik az 56 éves Wágner Frank Zsuzsanna. A vendéglátással foglalkozó asszony a belvárosi körzetben indul. 

Wágner-Frank Zsuzsanna képviselőjelölt, Tiszta Kezek: "Jelenleg a város élhetőbbé tétele az a cél, amit én tudok képviselni, illetve az én korosztályomnak az eddigi tapasztalatainak a valamilyen szinten tartása. Ezt gondolom, ezt tudnám képviselni."

A 17 jelölt közül mindössze ketten vannak, akik a már foglalkoztak politikával. Egyikük Hencsei Zsolt, ő korábban a Jobbik tagja volt, de 3 éve kilépett pártból.

Hencsei Zsolt képviselőjelölt,Tiszta Kezek: "Van annak jelentősége szerintem, hogy miért egy focicsapatnyi hölggyel indulunk ebben a versenyben. A menedzsment kutatások kimutatták, hogy azoknál a cégeknél, ahol jelentősebb arányban hölgyek is vannak, sokkal jobban teljesítenek, és mi ezt szeretnénk a helyi politikában is jobb teljesítményt. Végre történjen valami pozitív."

A női jelöltjeik között van háromszoros világbajnok sportoló, korábbi vöröskereszt elnök, állatmentő alapítvány vezető, illetve több évtizedes gyakorlattal rendelkező rendezvényszervező. Polgármesterjelöltjük azt mondja valamennyien első szóra vállalták a megmérettetést.

Bognár Szilvia polgármesterjelölt, Tiszta Kezek: "Ideje, hogy behozzuk a köztudatba, hogy mi hiszünk a paritásos demokráciában, ami azt jelenti, hogy szeretnénk, hogy a nemek aránya közelítene az ötven százalékban, a politikában. Ennek nagyon egyszerű oka van. Úgy véljük, hogy olyan képességekkel bírnak a hölgyek, amik jót tennének a döntéshozásnak, és hogyha nem szerepelnek a politikában, akkor a társadalom is veszít."

Céljuk, hogy legalább három képviselőjük bejusson a testületbe, így jelenti önálló frakciót alakíthatnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!