2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Átépítik az M7-es érdi és törökbálinti csomópontjait

Várhatóan 2015 végére építik át az M7-es autópálya érdi szakaszát és az M0-s és az M7-es törökbálinti csomópontját – jelentette be Völner Pál, infrastrukturális államtitkár Érden. Az csomópontok megépítésére a reggeli és a késő délutáni csúcsforgalom miatt van szükség. Törökbálinton egy új felhajtóval lehet majd ráhajtani az M7-es autópályára Budapest felé.

Az M7-es érdi le- és feljárója: reggelente a főváros felé, délután pedig Érd irányában megszokott a forgalmi dugó. A tervek szerint ezt szünteti meg az útszakasz átépítése, 2015 végére már jelzőlámpa irányítja majd itt a forgalmat.

„Az Iparos utcai problémának a megoldását egy-, valamint két-jelzőlámpás kereszteződésnek a kialakításával tervezzük. Kapacitását tekintve a napi forgalomra lesz beállítva” – közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője. Azaz, ha a forgalom nő, akkor a lámpa több autót enged majd át az M7-es autópálya felől érkezők közül. Emellett Törökbálinton az M0-s és az M7-es találkozásánál 900 méteres nyomvonalon új útszakasz is épül . „Ennek két célja van. Egyrészt az Érd felé tartó, az Iparos utca által generált átmenőforgalmat elvezesse, másrészt, hogy Törökbálintnak egy új csatlakozást adjon az M7-esnek Budapest irányába, mert Törökbálintnak erre szüksége van” – mondta Loppert Dániel.

A felújított csomópontok mellett élőket 2015-től a pályákon közlekedő autók zaja sem zavarja majd. „Van még egy  korábban már bejelentették, de érinti Érdet és Törökbálintot is: ez a zajvédő program. Országosan 1,2 milliárd forint értékű. Az érdi M7-es autópálya-szakaszt, illetve a törökbálinti M1-M7-M0 térséget is érinti” – tájékoztatott Völner Pál infrastrukturális államtitkár.

Áruház is épül

Az útfelújítások mellett Érden egy 5000 négyzetméteres áruház is épül, amely csaknem száz embernek biztosít majd munkahelyet. „Ezer négyzetméter közösségi tér is az önkormányzat részére átalakításra kerül, ahol akár posta, akár gyógyszertár, akár közösségi találkozóhely vagy önkormányzati iroda létesülhet és ez biztosítja azt, hogy ennek a városrésznek a felpezsdülése, megújulása az létrejöhet” – közölte Saltzer Kornél, a Spar Magyarország ügyvezető igazgatója.

Az áruházlánc mintegy 800 millió forintból újítja majd meg a környező utakat. Az érdi és a törökbálinti útszakaszok felújítása egyenként 1,2 milliárd forintos uniós forrásból valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!