2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Híradó 22:00

Belföld

Átejtette az MSZP volt polgármestereit

Nem kaptak megfelelő támogatást kerületeik érdekeinek képviseletére ezért léptek ki az MSZP-ből és csatlakoztak Gyurcsány Ferenc pártjához - állítják a kiugrott szocialista polgármesterek. A 18. kerületi korábbi MSZP-s vezetője azt mondta: Horváth Csaba meg fogja bánni, hogy cserbenhagyásos gázolásnak nevezte távozásukat. A lőrinci polgármester hangsúlyozta, hogy ők jelezték aggályaikat az MSZP vezetése felé, de cserben hagyta őket a pártjuk.

  • Átejtette az MSZP volt polgármestereit

Ha közúton lennénk, akkor cserbenhagyásos gázolásnak hívnám, így csak annyit tudok kifejezni, hogy emberileg csalódtam két korábbi harcostársamban

-így reagált az MSZP fővárosi frakcióvezetője a párt 18. és a 3. kerületi polgármesterének kiugrására.

Az MSZP-ből a DK-ba távozó Szaniszló Sándor szerint Horváth Csaba, ha nem is most, de később bánni fogja kijelentését. A 18. kerületi polgármester elmondta, hogy azért távozott a szocialista pártból, mert figyelmen kívül hagyták kerülete érdekeit és a Demokratikus Koalíciónak nagyobb befolyása van a fővárosi közgyűlésben.

Óbuda korábbi szocialista polgármester pedig azt mondta: a Magyar Szocialista Pártnál már jobban képviseli a szociális ügyeket a DK.

Az MSZP főpolgármester-helyettese múlt héten még közösen tartott sajtótájékoztató Szaniszló Sándorral most azonban nem kívánta megosztani a távozókról alkotott véleményét.

A két politikus döntése következtében jelentősen megváltoztak az erőviszonyok a fővárosi közgyűlésben. Karácsony Gergely mögött már csak 5 polgármester van a DK frakciója 6 főből áll, így Gyurcsány Ferenc pártjáé lehet a döntő szó az ellenzéki tárgyaló asztaloknál a fővárosban is.

 

 

 

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

Lehet-e béke Izrael és Irán között? + videó

A Napi aktuálisban Novák Attila történész jelentkezett be élőben Izraelből. A vele való beszélgetésből a következő témák kerültek szóba: megfenyegette Izraelt az iráni elnök, ma volt a háború 200. napja, az amerikai elnökválasztás hatásai az izraeli konfliktusra, műholdfelvételek szerint egy légvédelmi radart talált el az izraeli válaszcsapás Iránban.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!