2021. április 18.,
vasárnap, Andrea, Ilma napja

Átadták a Szent István-napi állami kitüntetéseket

Hír TV

2020. október 23., péntek 15:30

Már tegnap is tartottak október 23-i megemlékezéseket, például átadták az elmaradt Szent István-napi kitüntetéseket. Az ünnepségen a miniszterelnök-helyettes azt mondta, hogy a két legfontosabb dolog a nemzeti szuverenitás védelme, és az idők élén járni. Minden díjazott a saját hivatásában, küldetésében ezt teljesíti - hangsúlyozta Semjén Zsolt.

A kormányfő helyettese hangsúlyozta: a magyar állam küldetése, célja, hogy a magyar nemzet fennmaradjon és a magyar emberek életminősége javuljon. Minden díjazott a saját hivatásában, küldetésében ezt teljesíti.

A magyar érdemrend középkeresztjét kapta Bogár László a rendszerváltoztatásban a Magyar Demokrata Fórum egyik alapítójaként betöltött jelentős szerepe, valamint a magyar gazdaság fejlesztése érdekében végzett munkájáért.

Csermely Péter, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese, a polgári értékrendet határozottan és következetesen képviselő, több évtizedes publicisztikai, illetve szerkesztői tevékenysége elismeréseként magyar érdemrend tisztikereszt kitüntetést vehetett át.

A magyar érdemrend közép, tiszti és lovagkeresztjét, az arany és ezüst érdemkeresztet 39 politikai, oktatási, egészségügyi, egyházi, irodalmi, színházművészeti, média illetve közéleti személyiség kapta meg, több évtizedes munkája elismeréseként.

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Szabó Sipos Barnabás színművésznek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Drótos Gyöngyinek, a zalaszántói mézeskalács múzeum vezetőjének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést Almási Sándor vadászkürtösnek, a PIPACS Vadászkürt Egyesület művészeti vezetőjének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Nagy Lenke református teológusnak, újságírónak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Kopeczky Alajos szerkesztő-műsorvezetőnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Halász Zsuzsa műsorvezetőnek, szerkesztőnek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Gazsó L. Ferenc Táncsics Mihály-díjas újságírónak, írónak, jogásznak, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem címzetes egyetemi docensének, a Magyar Távirati Iroda volt vezérigazgatójának az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést Császár Attila műsorvezetőnek, szerkesztő-riporternek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Csermely Péternek, a Mediaworks Hungary Zrt. tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettesének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend tisztikeresztje kitüntetést Antalóczy Attila Gábornak, a Széphalmi Diéta alapítójának és szervezőjének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Szabó Tamás közgazdásznak, volt privatizációért felelős tárca nélküli miniszternek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Surján László orvosnak, volt népjóléti miniszternek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Schamschula György közgazdásznak, jogásznak, volt közlekedési, hírközlési és vízügyi miniszternek az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Latorcai Jánosnak, az Országgyűlés kereszténydemokrata alelnökének az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Bogár László Miklós közgazdásznak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Kiss Gyula jogásznak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes átadja a Magyar Érdemrend középkeresztje kitüntetést Bába Iván egyetemi magántanárnak az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából tartott ünnepségen a Karmelita kolostorban 2020. október 22-én:

 

 

A képek forrása: MTI / Koszticsák Szilárd

Hír TV, MTI