2024. 05. 20. Hétfő Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Híradó 15:05

Belföld

Átadták a Sopron Északnyugati elkerülő utat + videó

Befejeződött az M85 gyorsforgalmi úthoz kapcsolódó, Sopron Északnyugati elkerülő út építése.

  • Átadták a Sopron Északnyugati elkerülő utat + videó

Az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően új nyomvonalon 2x1 sávos út létesült 3,6 km hosszban. A Sopron Északnyugati elkerülő út a 84. sz. főút és az Ágfalvi út között teremt kapcsolatot.

Ágh Péter, államtitkár, Építési és Közlekedési Minisztérium: „A mostani fejlesztéstől azt várjuk, hogy a teherforgalom érezhetően visszaszoruljon a városban , így biztonságosabban is lehet majd közlekedni, ugyanakkor ez a fejlesztés azok számára is fontos, akik az új elkerülőn keresztül vehetik az irányt egyenesen a határ felé.”

Az átadott útszakaszon öt helyen körforgalmú csomópont, öt műtárgy és egy szintbeni vasúti átjáró is épült.

Dr. Farkas Ciprián, polgármester, Sopron: „Ma megnyitottuk a forgalom előtt az Északnyugati elkerülő utat, jelentős könnyebbséget jelent ez sokak számára, hiszen mostantól az Ágfalvi lakópark felől csupán néhány percet vesz igénybe elérni a határátkelőt és ez az út lehetőséget teremt arra, hogy Sopron körül egy olyan új körgyűrű alakuljon ki, amely jelentős mértékben csökkenti a városon áthaladó teherforgalom mértékét.”

Nagy jelentőségűnek nevezte a beruházást Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője is.

Barcza Attila, országgyűlési képviselő, Sopron és térsége

<>

„Azzal, hogy Magyarország kormánya több mint 300 milliárd forint hazai forrásból támogatja az M85 út teljes kiépítését, ez egy óriási beruházás , a közlekedés gyorsabbá és biztonságosabbá válik és Sopron számára hatalmas gazdasági lehetőségek is megnyílnak.”

2020 decemberében adták át a Csorna II. – Sopron – kelet, összesen 51 km hosszú szakaszt, ezzel bekapcsolva Sopront a gyorsforgalmi úthálózatba. Majd következett a Balfi csomópontig tartó szakasz átadása, amely újabb 2,5 km hosszan épült meg, legutóbb pedig 2021 decemberében adták át a Fertőrákos csomópontig tartó, csaknem 4 km-es részt. Most pedig egy újabb mérföldkőhöz érkezett a kivitelezés a 3,6 km hosszú Sopron É-ny-i elkerülő út átadásával.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!