2024. 04. 23. Kedd Béla napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Láncreakció 13:00

Belföld

Átadták a Junior Prima Díjat

A Prima Primissima életre hívói 12 éve úgy döntöttek, hogy önálló díjjal kívánják jutalmazni a fiatal korosztály köréből azokat, akik a jók között is a legjobbak. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó harminc év alatti fiatal zenészek Junior Prima Díját az MVM Csoport támogatja.

  • Átadták a Junior Prima Díjat

A zeneművészet legtehetségesebb fiatal képviselői tizenkettedik alkalommal vehették át a Junior Prima Díj magyar zeneművészet kategóriájának elismeréseit. Az MVM Zrt. idén is tíz hazai tehetséget díjazott. A fiatal művészek támogatása egy kivételes befektetés, hiszen ők jelentik szellemi életünk megújuló energiaforrásait” – hangsúlyozta Kóbor György, a díjat támogató MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM életében és az MVM tevékenységében a kultúra támogatása, a fiatalok támogatása egy kiemelt érték. Az elmúlt 12 év során több mint száz díjazottunk volt.  És én azt gondolom, hogy egy 10 év múlva egy ilyen koncert, amelynek ma este tanúi lehetünk, körül-belül 300 euróba fog kerülni a világ bármelyik színpadán – mely remélem, hogy így lesz -, hiszen azok a díjazottak, akik az elmúlt időszakban a gála díjazottjai voltak, ma már nemzetközi színpadokon, nemzetközi színtereken, nemzetközi hangversenytermekben bűvölik el a közönséget, sok-sok pénzért közvetítve magukat és ez által közvetítve Magyarországot is

- mondta az MVM Zrt. elnök-vezérigazgatója, Kóbor György.

A 10 díjazottat a magyar zeneművészet szaktekintélyeiből álló kuratórium választotta ki. A fejenként kétmillió forinttal járó díjat Balázs Elemér György zongoraművész, Cseh Péter jazz-gitárművész, Csőke Flóra gordonkaművész, Dobszay Péter karmester, Jenei Erzsébet hárfaművész, Korossy-Khayll Csongor hegedűművész, Megyimórecz Ildikó operaénekes, Scheuring Kata fuvolaművész, Szokolay Ádám Zsolt zongoraművész, valamint Tóth Kristóf hegedűművész vehette át.

Ez a tehetség ez egy óriási nagy küldetés és egy nagy hivatás. Mert, hogy tehetséggel élni nem egy egyszerű dolog. Bizony itt az embernek Liszt szavai is eszébe jutnak, hiszen Ő mondta azt a híres mondatot, hogy a tehetség kötelez. És minket ez kötelez! Úgy, hogy kérem, hogy a fiatalok is ezt a szép, de nagyon rögös utat járják be és valóban legyenek ők a nemzetközi és a magyar zenei élet következő csillagai

 - fogalmazott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora, a zsűri elnöke, Vígh Andrea.

A Junior Prima-Díj magyar zeneművészet kategóriáját 2008-ban hozták létre, melynek társalapítója MVM Zrt. volt.  A társaságcsoport a díj révén felkarolja a legtehetségesebb, fiatal magyar klasszikus zenei előadókat, akik a magyar komolyzenei élet legkiemelkedőbb hangverseny sorozatában, a világ legkiválóbb hangversenytermeiben megforduló külföldi művészeket is felvonultató MVM Koncertek sorozatban is megmutathatják tehetségüket.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!