2024. 04. 25. Csütörtök Márk napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Magyarország 2024

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Átadták a Ferenciek terei és a Deák Ferenc téri állomást a 3-as metró vonalán

Hétfőn ünnepélyes keretek között átadták a megújuló M3-as metró középső szakaszának két állomását. Az átadással egybekötött sajtótájékoztatót a HírTV, Facebook- és YouTube-csatornánk élőben közvetítette.

  • Átadták a Ferenciek terei és a Deák Ferenc téri állomást a 3-as metró vonalán

Az ünnepélyes átadón részt vett Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter, Karácsony Gergely főpolgármester és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

Szimbolikus és hétköznapi értelemben is fontos állomásához érkezett a felújítás - jelentette ki a területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős miniszter az M3-as metró Ferenciek tere és Deák téri állomásának átadásán.

Navracsics Tibor emlékeztetett:

a felújítás közös érdek, ehhez azonban túl kell lépni a főváros és a kormányzat között fennálló vitákon.

Helyzetjelentés Napindító című műsorunkban Illés Péter kollégánktól

Karácsony Gergely idején nemcsak megdrágult a beruházás, hanem jócskán meg is csúszott, a 16 kilométer hosszúságú vonal felújítása ugyanis hatodik éve zajlik. Az eredetileg 2019-re tervezett átadást még 2020 őszén is csak 2022-re ígérték. Végül kiderült, hogy a később megjelölt 2023 márciusát sem tudják tartani. Igaz, hétfőn újabb állomásokat vehetnek birtokba az utazók, az utolsó két megálló: a Nagyvárad tér és a Lehel tér, a jelenlegi tervek szerint is csak májusra lesz kész.

A csökkentett műszaki tartalmú beruházás összköltsége pedig folyamatosan nő: hiába volt cél a végösszeg lefaragása 2 milliárd 670 millióra, a ráfordítás már tavaly ősszel megközelítette a 4 milliárdot. Emellett vészesen közelít a projekt elszámolásának határideje is, az uniós támogatással megvalósuló fejlesztésről ugyanis idén június 30-ig kell számot adni.

Délutántól már a Deák Ferenc tér és Kőbánya-Kispest között jár a 3-as metró

A BKK tájékoztatása szerint este 9 óráig - amellett, hogy a 3-as metró a Deák Ferenc tértől már közlekedik Kőbánya-Kispest felé - a Göncz Árpád városközponttól a Kálvin térig járnak még a pótlóbuszok, utána az eddig megszokott esti közlekedési rend szerint Kőbánya-Kispestig mennek.

Keddtől hétköznap napközben két szakaszon, Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró. A Deák Ferenc tér és a Göncz Árpád városközpont között továbbra is az M3-as, illetve a Nyugati pályaudvar és a Göncz Árpád városközpont között az M3A metrópótló autóbusszal is lehet utazni.

Hétköznap esténként és hétvégén továbbra is a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár a metró, Kőbánya-Kispest és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni.

A Nagyvárad térnél - az állomás felújítása miatt - a Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér között közlekedő szerelvények továbbra sem állnak meg.

HírTV - MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

CPAC Hungary 2024 - élőben a HírTV műsorán + videó

Csütörtöktől harmadik alkalommal tartják meg a CPAC Hungary-t, amely minden eddiginél nagyobb lesz. Majdnem háromezer résztvevőt várnak, köztük 500 külföldi vendéget. Az esemény legfontosabb pillanatait a HírTV élőben közvetíti.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!