2024. 09. 19. Csütörtök Vilhelmina napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Árvíz veszélyezteti a Római-partot is

Tarlós István főpolgármestersége idején gátat terveztek ide, de Karácsony Gergelyék ezt leállították. A helyiek a fővárostól semmilyen segítséget nem kapnak.

  • Árvíz veszélyezteti a Római-partot is

Alig lehet haladni a Római-parton, akkora a sár. Mindenki gumicsizmában jár. Több utcát már lezártak, ezeket a Duna néhány órán belül be fogja lepni. Hogy pontosan mikor, nehéz megmondani.

Az önkéntesek, és a helyiek közösen rakják meg a zsákokat homokkal. Küzdenek minden erejükkel.

Tanácstalanság, és félelem - leginkább ez olvasható ki az emberek szeméből. És ezt erősíti meg az is, amikor elkezdenek beszélni, panaszkodni.

„Több kocsival is ki kellett állni annak a társasháznak a mélygarázsából, ahol lakom. 

Ezután amennyire csak lehetett, a mélygarázs előtti részt homokzsákokkal körberaktuk, a tárolóban pedig minden feltettünk a legfelső polcra, illetve a legértékesebbek felvittük a lakásba 

– mondja egy fiatal férfi.

Azt is mondja, ő szerencsés, az egyik part menti társasház legfelső szintjén lakik, oda nem fog befolyni a víz, a földszintre azonban szinte biztosan igen.

„Nagyon félünk, hogy mekkora lesz a kár. Reméljük az áramot időben lekapcsolják. Ha nem, akkor nagy lesz a baj. Az, hogy ki kell festetnünk, nem kérdés” – teszi hozzá.

Ő szerencsés, ha el kell hagynia az otthonát, van hová mennie. Már gondoskodott is szállásról arra az esetre, ha megkezdődik az evakuálás.

„A konyhabútorokat féltem a leginkább. Ha az beázik, akkor nagy a baj. Akkor tönkremegy a sütő, és a hűtő is” - mondja egy másik férfi.

Egy férfi pedig, aki 33 éve lakik a Római-parton, azt mondja, abban bízik, hogy az idei árvíz nem hoz akkora pusztítást, mint a 2013-as. És abban, hogy a következő napokban nem fog esni az eső. Ez utóbbi kulcsfontosságú.

A teljes cikket az Origo.hu-n olvashatják. 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ma tetőzik a Lajta + videó

Ma tetőzik a Lajta + videó

Jó döntést hozott Orbán Viktor: már érezhető a Lajta vízszintjének csökkenése- közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!