2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Paláver

Következik:

Híradó 17:00

Belföld

Ártatlanságukat bizonygatták az ároktői bandatagok

Ártatlannak vallották magukat az ároktői banda tagjai, akik az utolsó szó jogán a felmentésüket kérték a Fővárosi Törvényszéken. Az ügyészség összesen hat férfit vádol azzal, hogy idős embereket megvertek és kifosztottak. A bántalmazottak közül ketten meg is haltak. A bíróság már csak januárban hirdet ítéletet a nagy felháborodást okozó ügyben.

Kommandósok is kísérték az ároktői banda tagjait, a hat vádlottra kilencen vigyáztak. A vád szerint a büntetett előéletű, szoros családi kapcsolatban álló férfiak 2008-ban és 2009-ben tucatnyi alkalommal támadtak rá éjszaka az otthonukban idős emberekre, megverték és kiraboltak őket. Ketten a bántalmazásokba bele is haltak, ezért az ügyész a hat vádlott közül ötre tényleges életfogytiglant kért.

Az 52 éves elsőrendű vádlott több mint két és fél órán keresztül sorolta, hogy miért ártatlan. Állítja, ott sem volt egyik bűncselekmény helyszínén sem. Szerinte már a nyomozás is tisztességtelen volt, mert a rendőrök nem vették figyelembe azokat a bizonyítékokat, amelyek az ő ártatlanságát igazolnák. „Amiket én elmondtam a vallomásomban, nem látom, eltűntek belőle – mondta az elsőrendű vádlott. – Azokra térnek ki, amiket hamis adatokkal összegyűjtöttek. Gyűjtögetést folytattak ellenünk, tisztelt bíróság. Azokat tárják a tisztelt bíróság elé!” – mondta R. Elemér.

Ugyanígy ártatlannak vallotta magát az elsőrendű vádlott fia is. Ifjabb R. Elemér lomizással foglalkozott, emiatt gyakran járt Budapesten is. Szerinte egy ilyen alkalommal maradhatott az egyik bűncselekmény helyszínén a tenyérlenyomata. Állítja, nem volt ott egyik idős ember megverésénél sem, és értékeiket sem vitte el. Szerinte a nyomozók csináltak belőle bűnbakot. „Láttam, hogy egyre jobban rám akarja húzni a vizes lepedőt a nyomozóhatóság. De hogy milyen módon, milyen bizonyítékok alapján, azt nem tudom, de mindegy” – fogalmazott ifj. R. Elemér negyedrendű vádlott.

Egyedül az elsőrendű vádlott másik fia, Henrik ismerte el részben a bűnösségét. „Nekem az volt a dolgom, hogy figyeljek, és ha jön valaki, szaladjak el és szóljak” – mondta a harmadrendű vádlott. R. Henrik két esetnél ismerte el, hogy figyelőként ott volt, e azt tagadja, hogy bántotta volna az idős áldozatokat és elvitte volna az értékeiket.

„Molnár István kért meg rá engem, hogy csakis betörésről van szó. 21 éves voltam, fiatal voltam, nem tudtam, hogy ilyen súlyos bűncselekménybe fog belevinni, hogy ilyen súlyos bűncselekményt követ el a R. Lászlóval” – jelentette R. Henrik.

A per január 6-án folytatódik. Akkor még két vádlott mondhatja el véleményét az utolsó szó jogán, majd a bíróság meghozza ítéletét.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Felszámoltak egy drogkereskedő hálózatot

Letartóztatták egy drogkereskedő hálózat 15 tagját bűnszövetségben elkövetett, új pszichoaktív anyaggal való visszaélés bűntette miatt Bács-Kiskun vármegyében - közölte a vármegyei főügyészség pénteken az MTI-vel.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!