2023. 09. 25. Hétfő Eufrozina, Kende napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Küldetés 03:00

Belföld

Argentínában ismertették a magyar kormányzati politika céljait az Alapjogokért Központ munkatársai

Gulyás Dóra, az Alapjogokért Központ kommunikációs igazgatója és Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója az argentínai Bueanos Airesben tartózkodik, és az I Foro Panamericano De Jóvenes Poíticos konferencián képviselik Magyarországot.

  • Argentínában ismertették a magyar kormányzati politika céljait az Alapjogokért Központ munkatársai

Az agytröszt panelben felszólaló Jorge röviden bemutatta az Alapjogokért Központot, és úgy fogalmazott: "Munkánkat a logónkon látható három pillérre alapozzuk, amelyeket mottónkban így foglalunk össze: Isten, haza, józan ész. Ez az a három alapelv, amelyeket az Alapjogokért Központ képvisel."

Jorge kiemelte: "Amikor mi az Alapjogokért Központban alapvető jogokról beszélünk, igyekszünk visszanyúlni a kifejezés gyökereihez. Vissza akarjuk szerezni az alapjogok eredeti, hagyományos, természetjogi értelmezését."

Ennek jegyében Jorge ismertette a magyar alkotmányos berendezkedés alapjait: "Végre sikerült visszatérni az évezredes, történelmi alkotmányos fejlődési folyamathoz. Hadd idézzem az Alaptörvény Nemzeti nyilatkozatát: "Bízunk a közösen alakított jövőben és a fiatalabb generációk elkötelezettségében. Hiszünk abban, hogy gyermekeink és unokáink tehetségükkel, kitartásukkal és erkölcsi erejükkel újra naggyá teszik Magyarországot."

"Azt hiszem, legjobban talán ezek a sorok foglalják össze, hogy miről szól a 21. századi Magyarország" – fogalmazott.

Hozzátette, hogy Magyarország családbarát ország: a 25 év alatti fiatalok, a 30 év alatti fiatal anyák, továbbá a négy vagy több gyermeket nevelő anyák, utóbbiak egész életükre vonatkozóan, mentesülnek a személyi jövedelemadó megfizetése alól. Mindezek a politikák egyedülálló magyar családtámogatási modellt alkotnak, amely lehetővé tette, hogy 2011 és 2021 között az egész Európai Unióban a legnagyobb mértékben növekedjen a termékenységi ráta.

Borítóképünkön Jorge Gonzalez-Gallarza, az Alapjogokért Központ vendégkutatója, fotó: Alapjogokért Központ

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!