2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

CPAC Magyarország 2024 07:30

Belföld

Aranykéz-balhé: újabb férfi nyomában a rendőrök?

Újabb szlovák férfi ellen adtak ki európai elfogatóparancsot az Aranykéz utcai robbantás miatt – tudta meg a Blikk. A bulvárlap szerint a férfi Jozef Rohác bűntársa volt.

A gyanú szerint együtt robbantották fel az olajügyekben koronatanú Boros Tamást, Portik Tamás megbízásából. A Magyar Nemzet szerint egyébként Jozef Rohácot egy másik, biztonságosabb fegyintézetbe szállították nem sokkal azután, hogy Portik Tamást elfogták. A férfi letartóztatásáról döntő határozat alapján adták ki a Rohác elleni újabb elfogatóparancsot, ami az ellene szóló újabb kiadatási kérelem alapja.

Bonyolódó szálak

Hamarosan megkezdődhet a Fenyő János médiavállalkozó elleni 1998-as merénylet végrehajtójának tartott Jozef Rohác ügyében az újabb, immár harmadik kiadatási eljárás – tudta meg a Magyar Nemzet.

A Hír Televízió arról számolt be, hogy azonos ügyiratszám alatt folytatnak eljárást a hatóságok a vasárnap letartóztatott Portik Tamás és négy társa, valamint a Fenyő-gyilkosság miatt előzetesben lévő Jozef Rohác ellen.

Portikot és társait jelenleg az Aranykéz utcai robbantással, illetve Prisztás József meggyilkolásával gyanúsítják. Az öt férfi még vasárnap került előzetes letartóztatásba. Sajtóhírek szerint V. László segítségével úszhatta meg eddig a felelősségre vonást Portik Tamás.

A Gyurcsány-pártig is elérhet a Portik-ügy

Az 1990-es évek olajügyeinek felderítése, illetve a maffia és a nagypolitika szimbiózisának bizonyítása áll a Portik Tamást és V. Lászlót érintő nyomozás középpontjában – derül ki a csütörtökön megjelent Heti Válaszból. Noha a szőkítési cselekmények jórészt már elévültek, az ezeket kísérő korrupciós, drogkereskedelmi és emberölési esetek még bőven büntethetők. Bővebben>>>

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!