2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Televíziós vásárlási műsorablak

Következik:

Amerika magyar grófja 11:00

Belföld

A Vág, az Ipoly és a Garam vízhozama is alaposan lassítja a dunai árhullám levonulását + videó

Budapesten már a 2-es villamos vonalát is korlátozni kellett a kiöntött Duna miatt. Mindeközben éjjel-nappal, megállás nélkül dolgoznak az Országos Vízügyi Igazgatóság munkatársai és elemzik a helyzetet.

  • A Vág, az Ipoly és a Garam vízhozama is alaposan lassítja a dunai árhullám levonulását + videó

A főváros III. kerületében, a Római parton már napok óta pakolják a homokzsákokat. A part mellett lévő kajak-kenu egyesület fiatal versenyzői is beszálltak a védekezésbe. 

A fővárosban elsőfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni hiszen a Duna vízszintje itt elérte a 645 centimétert. Emiatt a pesti és a budai alsó rakpartot teljes hosszában le kellett zárni. A Duna várhatóan december 28-án 680 centiméterrel tetőzik majd Budapesten.

Híradónkban kapcsoltuk Siklós Gabriellát, az Országos Vízügyi Igazgatóság szóvivőjét, aki elmondta, az országban több, mint 1200 kilométeres van árvívvédelmi készültség, valamint arról is beszélt, hogy miért vonul le nagyon lassan a dunai víztömeg. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!