2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Az ezüstcsapat és a '38-as világbajnoki döntő

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Apadnak a magyarországi folyók

Itthon levonulóban az árvíz, a Hernád és a Sajó is apadásnak indult, árvízvédelmi készültség már csak 164 kilométeren van.

A Hernád vasárnap tetőzött Hidasnémetinél, azóta csaknem két métert apadt, a folyó gesztelyi szakaszánál azonban még mindig harmadfokú a készültség. A Sajó szombaton tetőzött 257 centiméterrel Sajópüspökinél, itt jelenleg 155 centiméter a vízállás. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője a Hír TV-nek azt mondta az ár- és a belvíz miatt a Dunántúlon szinte valamennyi korlátozás megszűnt, teljes útlezárás már csak Borsod-Abaúj Zemplén megyében van.

„Gyakorlatilag a Dunántúlon szinte valamennyi korlátozás megszűnt az ár- és belvízhelyzet miatt, csupán Vas megyében van még egy olyan mellékutunk, amely a Répce áradása miatt továbbra is le van zárva, így Nagygeresd és Vasegerszeg települések között kell az autósoknak teljes pályás korlátozásokra számítaniuk, ugyanakkor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében még van hét olyan mellékutunk, amely a Sajó, illetve a Hernád áradása miatt napok óta le van zárva – közölte Pécsi Norbert Sándor. – Ez azt jelenti, hogy Sajóörös és Kesznyéten, Muhi és Köröm, Sajólád és Bőcs, Kiskinizs és Hernádkércs, Hernádszentandrás és Pere, Hernádszentandrás és Encs, illetve Novajidrány és Vizsoly települések között van még érvényben teljes pályás korlátozás. A Hernád valamivel lassabban apad, mint a Sajó, így az elhúzódó áradás miatt várhatóan még egy darabig ezek az utak le lesznek zárva, de bízunk benne, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően ezeket a korlátozásokat is meg tudjuk szüntetni” – tette hozzá a szóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

Ilyen a baloldali háttér- és intézőemberek világa Budapesten

A Központi Nyomozó Főügyészség szerint egy férfi a kft.-jén keresztül szolgáltatások nyújtására és eszközbeszerzésekre fiktív szerződéseket kötött a III. kerületi önkormányzattal, illetve az egyik gyanúsított-társa által kijelölt két gazdasági társasággal.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!