2024. 07. 19. Péntek Emília napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Híradó 19:00

Belföld

Anyák napi felmérés: a magyarok szerint az anyaság a legszebb női hivatás

A magyarok szerint az anyaság a legszebb női hivatás - ez derült ki a Kopp Mária-intézet legújabb felméréséből, amelyet anyák napja alkalmából készítettek. Magyarországon 2010 óta az édesanyák megbecsültsége nagyon fontos része a család-politikának, a kormány pedig számos intézkedéssel segíti a magyar családokat. Anyák napja alkalmából a legtöbben idén is virággal kedveskedtek szüleiknek, nagyszüleiknek.

  • Anyák napi felmérés: a magyarok szerint az anyaság a legszebb női hivatás

A magyarok több mint 80 százaléka szerint az anyaság a legszebb női hivatás – ez derült ki a Kopp Mária-intézet legújabb felméréséből.

A kutatásból pedig az is kiderült, hogy a többség szerint egy nőnek nem kell lemondania a karrierjéről az anyaság és a gyermeknevelés miatt.

"A legcsodálatosabb dolog, amikor a gyermekeinkkel közösen ünnepeljük az anyák napját, mikor több generáció együtt ünnepel: dédmamák, nagymamák, anyák a gyermekekkel, unokákkal együtt. Ez olyan csodálatos pillanat, amelyet mindenkinek át kell élnie" - nyilatkozta Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnöke.

Fűrész Tünde hozzátette: Magyarországon már 2010 óta az édesanyák megbecsültsége nagyon fontos része a családpolitikának, a kormány pedig számos intézkedéssel segíti a magyar családokat.

"Magyarország kormánya úgy gondolja, hogy az anyák szerepe a családok és a gyermekek mellett a nemzet számára is rendkívül fontos. Ezért is döntöttünk arról, hogy minden támogatást meg kell adnunk azoknak, akik úgy határoznak: gyermeket vállalnak" - hangsúlyozta anyák napján Hornung Ágnes családokért felelős államtitkár.

A magyar családokat és édesanyákat segíti többek között a családi adókedvezmény, a négy- vagy többgyermekes anyák élethosszig tartó személyi jövedelemadó-mentessége, valamint több más között a CSED növelése is.

A családokért felelős államtitkár hozzátette: továbbra is azért dolgoznak, hogy azt a megbecsülést és tiszteletet, amely az anyákat illeti, a lehető legtöbb módon kifejezzék.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!