2022. 11. 27. Vasárnap Virgil napja
Jelenleg a TV-ben:

Globál

Következik:

Pajtakult 11:05

Belföld

Anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét károsultjai

Anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét károsultjai. A cégnek korábban beszállító 100 család kaphat állami segítséget.

A cég a 90-es években az ország egyik legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozója volt. 1998-ban kezdett eladósodni, ekkor szállt be a cégbe tulajdonosként a Wallis Rt., amelynek vezérigazgatója akkor Bajnai Gordon volt. A vállalat megmentésére tett többszöri próbálkozás ellenére a Hajdú-Bét 2003-ban csődbe ment, beszállítóinál pedig milliárdos tartozást halmozott fel.

Czerván György, a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára a Hír Televízió Rájátszás című műsorában azt mondta: akár már a jövő héten kész lehet a kártalanítást előkészítő jogszabály. „Gyors, hatékony és kézzelfogható segítséget szeretnénk nyújtani, ez valószínűleg vissza nem térítendő támogatás lesz” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a támogatásnak szinkronban kell lennie a vonatkozó uniós jogszabályokkal, valamint csekély összegű lesz, amit a minisztérium forrásaiból biztosítanak.

A parlament akár sürgősséggel is szavazhat annak érdekében, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium mihamarabb el tudja kezdeni a hajdú-bétes beszállítók kártalanítását. Ezt Pósán László és Tasó László fideszes képviselők mondták Debrecenben. Számításuk szerint első körben így 100 család kaphatna kártérítést. Pósán László utalt Bajnai Gordonra is, mivel annak idején az általa vezetett Wallis volt a Hajdú-Bét tulajdonosa. A fideszes képviselő szerint aki a gazdasági élet területén ilyen károkat okoz, annak nincs helye a politikában.

„Cinikus az az állapot, amiben most vagyunk, hogy a Bajnai Gordon-féle mozgalom a Hajdú-Bét egykori elnökének ingatlanában tartja a székhelyét” – fogalmazott Pósán László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Elhunyt Csapó Gábor

Elhunyt Csapó Gábor

Hetvenkét esztendős korában elhunyt Csapó Gábor olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!