2022. 05. 20. Péntek Bernát, Felícia napja
Jelenleg a TV-ben:

CPAC Hungary 2022 - Konzervatív Politikai Akció Konferencia

Következik:

Vezércikk - Olvasunk a sorok között 14:00

Belföld

Anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét károsultjai

Anyagi támogatást kaphatnak a Hajdú-Bét károsultjai. A cégnek korábban beszállító 100 család kaphat állami segítséget.

A cég a 90-es években az ország egyik legnagyobb baromfi- és víziszárnyas-feldolgozója volt. 1998-ban kezdett eladósodni, ekkor szállt be a cégbe tulajdonosként a Wallis Rt., amelynek vezérigazgatója akkor Bajnai Gordon volt. A vállalat megmentésére tett többszöri próbálkozás ellenére a Hajdú-Bét 2003-ban csődbe ment, beszállítóinál pedig milliárdos tartozást halmozott fel.

Czerván György, a vidékfejlesztési minisztérium államtitkára a Hír Televízió Rájátszás című műsorában azt mondta: akár már a jövő héten kész lehet a kártalanítást előkészítő jogszabály. „Gyors, hatékony és kézzelfogható segítséget szeretnénk nyújtani, ez valószínűleg vissza nem térítendő támogatás lesz” – fogalmazott az államtitkár. Hozzátette: a támogatásnak szinkronban kell lennie a vonatkozó uniós jogszabályokkal, valamint csekély összegű lesz, amit a minisztérium forrásaiból biztosítanak.

A parlament akár sürgősséggel is szavazhat annak érdekében, hogy a Vidékfejlesztési Minisztérium mihamarabb el tudja kezdeni a hajdú-bétes beszállítók kártalanítását. Ezt Pósán László és Tasó László fideszes képviselők mondták Debrecenben. Számításuk szerint első körben így 100 család kaphatna kártérítést. Pósán László utalt Bajnai Gordonra is, mivel annak idején az általa vezetett Wallis volt a Hajdú-Bét tulajdonosa. A fideszes képviselő szerint aki a gazdasági élet területén ilyen károkat okoz, annak nincs helye a politikában.

„Cinikus az az állapot, amiben most vagyunk, hogy a Bajnai Gordon-féle mozgalom a Hajdú-Bét egykori elnökének ingatlanában tartja a székhelyét” – fogalmazott Pósán László.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

CPAC Hungary - élőben a HírTV műsorán

Európában először Budapesten, május 19-20-án rendezik meg a Conservative Political Action Conference-t (CPAC, konzervatív politikai akciókonferencia). Az előadásokat a HírTV, a Facebook-oldalunk és a Youtube-csatornánk élőben közvetíti.

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!