2024. 06. 23. Vasárnap Zoltán napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Svenk 07:30

Belföld

Antiszemita botrányok a baloldalon 2020-ban

Hitler méltatása, Mengele említése, zsidózás. A baloldali pártok politikusai 2020-ban több antiszemita botrány kulcsfigurái voltak. Felelősségre vonás egy esetben sem történt. Belpolitikai összefoglalónk következik.

  • Antiszemita botrányok a baloldalon 2020-ban

’37-ben a Time magazin Hitlert az év emberének választotta. Megérdemelte? Meg!

Így méltatta Hitlert Újbuda DK-s polgármestere az egyik önkormányzati testületi ülésen. László Imre azonban még ennél is tovább ment. A botrány kirobbanása után egy interjúban magyarázkodni próbált, de az emberi jogi aktivista Mandelát összekeverte Mengelével, a rettegett náci orvossal.

László Imre az eset után bocsánatot kért, ezzel pedig ő és az egész baloldal is lezártnak tekintette az ügyet.

Nem így tett azonban Ferencváros szintén balliberális polgármestere, aki egy megbeszélésen zsidózott. A tények.hu birtokába került felvételen Baranyi Krisztina egy vállalkozóra tett megjegyzést.

Így van, tehát akkor most döntsük el! Nem adjuk el a telket, nincs belőle semennyi bevételünk. Viszont a rohadt, szemét zsidó befektető, az nem építhet 1200 négyzetméterrel többet, ugye?!

A polgármester a kijelentése miatt azóta sem kért bocsánatot, az atv-ben pedig világossá tette: esze ágában sincs ezt megtenni.

De nemcsak Budapesten volt hangos a baloldal az antiszemita megjegyzésektől. A szerencsi időközi választás összellenzéki jelöltje az izraeli turistákat tetűcsúzdásoknak, Budapestet pedig Judapestnek nevezte.

Az ellenzéki antiszemita botrányok egyetlen érintettje sem vállalta a felelősséget. A politikusokat pedig sem pártjuk sem pedig az őket támogató szervezetek sem vonták felelősségre.

Hír TV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Merre tovább Franciaország?

Merre tovább Franciaország?

Soha nem látott mértékben tolódott jobbra a lakosság – Macron máris riadót fújt, „szélsőséges politikai fordulattal” riogat – írta meg a Mandiner.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

Baloldali politikusokkal vonult az LMBTQ közösség a fővárosban + videó

29. alkalommal vonult szombaton a fővárosban az LMBTQ közösség. A Budapest Pride felvonuláson idén is jelen voltak baloldali pártok, sőt a Momentum és a Két Farkú Kutyapárt saját kamionnal is készült. A tömeg elején sétált a többi között Karácsony Gergely főpolgármester és David Pressman, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövete.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!