2023. 06. 02. Péntek Kármen, Anita napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Anonymus ismét üzent - videó

Az álarcos alak ezúttal kerületi politikusok ügyében ígér leleplező információkat és izgalmas napokat, írja a Mediaworks Hírcentrum a Magyar Nemzeten.

  • Anonymus ismét üzent - videó

Anonymus ismét munkában. A szerkesztőség egy ismeretlen e-mail címről újabb videót kapott, amelyen az álarcos alak további leleplezéseket ígér, ezúttal a fővárosi kerületekben serénykedő politikusokat veszi célba. 

ELHIHETITEK, ITT IS LEHET ÉRDEKES DOLGOKAT TALÁLNI. IZGALMAS NAPOK ELÉ NÉZÜNK – FOGALMAZOTT SEJTELMESEN. 

Anonymus eddig két üggyel jelentkezett, először tavaly nyáron a momentumos Cseh Katalin családi cége köré szervezett hálózatot leplezte le, másodszor pedig múlt év végén a fővárosban működtetett „jutalékos rendszer" működését mutatta be. 

ELŐBBI LÉNYEGE, HOGY CSEH KATALINÉK MEGLEHETŐSEN GYANÚS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT JUTOTTAK 4,8 MILLIÁRD FORINTNYI UNIÓS TÁMOGATÁSHOZ. SZÁMOS CÉG SZISZTEMATIKUSAN EGYÜTTMŰKÖDVE, TELEPHELYEIKET, VALAMINT FIÓKTELEPEIKET ÖSSZEHANGOLTAN VÁLTOZTATVA, VÉLHETŐEN VALÓS TELJESÍTÉS NÉLKÜL NYERT MEG TÖBB PÁLYÁZATOT ÉS ZSEBELT BE VISSZA NEM TÉRÍTENDŐ TÁMOGATÁSOKAT. 

Az ügyben jelenleg költségvetési csalás miatt zajlik a nyomozás. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) számos helyszínen, összehangoltan tartott házkutatásokat, amelyek során fiktív számlákat is lefoglaltak. A bűnszervezet működését gyanító Gazdasági Versenyhivatal pedig helyszíni kutatással egybekötött versenyfelügyeleti eljárást indított a céghálózat tevékenysége miatt. A történtek az OLAF érdeklődését is felkeltették, hiszen az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyancsak vizsgálódik az ügyben.

Anonymus másik nagy dobása a Karácsony Gergely vezette fővárosban működő jutalékos rendszer és a Városháza titokban tervezett eladásának a leleplezése volt. 

AZ ÁLARCOS ALAK SZÁMTALAN HANGANYAGOT JUTTATOTT EL TÖBB MÉDIUMHOZ, AMELYEK AZT BIZONYÍTOTTÁK, HOGY A SZÍNFALAK MÖGÖTT ELŐREHALADOTT TÁRGYALÁSOK ZAJLOTTAK BUDAPEST EGYIK LEGÉRTÉKESEBB INGATLANÁNAK ELADÁSÁRÓL. 

Az üzleti egyeztetéseken az orosz befektetői körök képviselőin kívül részt vett Barts Balázs, a fővárosi vagyonkezelő vezetője, Gansperger Gyula baloldali vállalkozó, Bajnai Gordon volt kormányfő és Berki Zsolt, az úgynevezett táskás ember. A felvételekből kiderültek a fővárosi „jutalékos rendszer" részletei is. Ennek egyik fontos figurája a már említett Berki Zsolt, aki a kenőpénzeket szedte be, illetve osztotta szét. A vállalkozó vélhetően több fontosabb fővárosi ingatlan értékesítésében is szerepet vállalt, remek kapcsolatai voltak a vagyonkezelővel és a Városházával. Az ügy szálai a fővárosi önkormányzat legfelsőbb szintjéig érhetnek el. 

KARÁCSONY GERGELY ÉS STÁBJA TERMÉSZETESEN MINDENT TAGAD. A RENDŐRSÉG UGYANAKKOR BEFOLYÁSSAL ÜZÉRKEDÉS, CSALÁS, VESZTEGETÉS, VESZTEGETÉS ELFOGADÁSA, HIVATALI VISSZAÉLÉS ÉS HŰTLEN KEZELÉS ELKÖVETÉSÉNEK ALAPOS GYANÚJA MIATT RENDELT EL NYOMOZÁST. SAJTÓHÍREK SZERINT TÖBB HELYSZÍNEN IS, EGYEBEK MELLETT A VÁROSHÁZÁN ÉS A VAGYONKEZELŐ ÉPÜLETÉBEN TARTOTTAK HÁZKUTATÁST, A HATÓSÁGOK BIZONYÍTÉKOKAT FOGLALTAK LE. 

A fentiek alapján kijelenthető, hogy amikor Anonymus felbukkant, akkor bűncselekménygyanús ügyekről rántotta le a leplet. Azt egyelőre nem tudni, hogy személy szerint kik kerülnek majd az álarcos figura célkeresztjébe, de vélhetően kerületi korrupcióról lesz szó.

Origo, Hír TV

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Árvízvédelmi kiképzés

Árvízvédelmi kiképzés

Új szintre emeli az árvízvédelmet Budapest Kormányhivatala. 500 önkéntest képeztek ki, akiket a jövőben bevethetnek. A katasztrófavédelem szerint fontos hangsúlyt fektetni ezekre a gyakorlatokra, ugyanis Budapest első számú veszélyeztető tényezője az árvíz.
Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Radar - Komplex pszihiátriai gyógyítás

Mágneses stimulációval is tudják már kezelni a depressziós betegeket Magyarországon is. Az Országos Mentális Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézetében, a művészetterápiás osztály mellett megnézhettünk egy Európai Uniós pályázattal elnyert gépet, amit kolléganőnk ki is próbált.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!