2020. szeptember 20.,
vasárnap, Friderika napja

Andor László: Nem szavazok meg Magyarország elleni szankciót

2013. július 23., kedd 11:21, frissítve: kedd 12:05

Nem szavaz meg a Tavares-jelentés következményeként semmilyen, Magyarország elleni szankciót – jelentette ki a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Andor László.

Az uniós foglalkoztatási biztos arról is beszélt, nem kirívó, hogy az európai bizottság 3-4, Magyarországgal kapcsolatos üggyel foglalkozik. „Ha azt nézzük, hogy az Európai Bíróság hány üggyel foglalkozik és milyen mélységgel, akkor ez nem kirívó. A bíróságnak az a feladata, hogy ahol uniós jog létezik, ott megfelelő formában eljárjon és egyébként figyelemmel kísérje azt a politikai vitát, amelynek megfelelő helyszíne az Európai Parlament, és amelyben az ilyen politikai, néha ideológiai vitáknak nincsenek korlátai” – fogalmazott Andor László.

A lengyelek kiállnak az Orbán-kormány mellett

Kiáll az Orbán-kormány mellett a Tavares-jelentéssel szemben a Jaroslaw Kaczynski vezette lengyel Jog és Igazságosság párt, ezért határozattervezetet nyújtott be a varsói szejmben. A közvélemény-kutatások szerint jelenleg első helyen álló ellenzéki párt véleménye szerint a Tavares-jelentés „brutális támadás Magyarország ellen, amelynek elfogadásával az EP túllépte hatáskörét”. A lengyel külügyminiszter közben azt kérte diplomatáitól, hogy „védjék meg a magyar partnereket az igazságtalan támadásoktól”. Radoslaw Sikorski erről hétfőn beszélt Varsóban, a lengyel nagykövetek éves értekezletén.

Tekintse meg a teljes beszélgetést:

Forrás: Hír TV