2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Amerikai ügynök lehetett az alvilág rettegett ura, Portik Tamás (Második rész)

Stratégiai fontosságú, a 90-es évek milliárdos bizniszével, az olajszőkítéssel és az ahhoz köthető titkosszolgálati érintettséggel, illetve a leszámolásos ügyeken dolgozó korrupt rendőrökkel kapcsolatban is adhatott át információkat amerikai kapcsolatainak Portik Tamás – többek között erre jutott az vizsgálat, amely az Energol-vezér és az FBI kapcsolatát is górcső alá vette. Felmerült az is, hogy Portik a magas szintű titkosszolgálati ismereteit az Egyesült Államokban szerezhette.

  • Amerikai ügynök lehetett az alvilág rettegett ura, Portik Tamás (Második rész)

2001. májusában Halmos Riskó Annát állapotosan tartóztatták fel a Los Angeles-i repülőtéren. Az Egyesült Államokba az akkori jogszabályok szerint várandós, nem amerikai állampolgárt rendkívül kivételes esetben engedhettek volna be.

Az ikerterhessége ötödik hónapjában járó fiatal nőt mégis félreállították, majd csupán néhány óra várakoztatás után, intézkedés nélkül elengedték és engedélyezték a belépését az Egyesült Államokba.

 Portik élettársa 1997-től kezdődően mind a négy közös gyermeküket Amerikában szülte meg, így amerikai állampolgárok lettek.  

A magyar titkosszolgálati vizsgálat a fenti körülményeket, illetve más beszerzett adatokat értékelve megállapította, hogy terhes élettársa Portik valamilyen hivatalos amerikai kapcsolata tudtával és engedélyével léphetett be az országba.

Kétrészes cikksorozatunkban annak járunk utána, hogy Portik Tamásnak milyen jellegű kapcsolata volt az FBI-al. Az előző cikkünkben megírtuk, hogy a magyar rendőrség Portik letartóztatása előtt egy hónappal megfigyelte az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda ügynökei és az olajos bűnöző titkos találkozóját. Az ezzel összefüggésben már egy évvel korábban indult titkosszolgálati vizsgálat pedig több fontos megállapításra jutott, többek között arra, hogy Portik már a 90-es években elején-közepén kapcsolatba lépett az FBI-al.

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Újra bíróság előtt a fővárosi számlagyáros ügyvéd

Nem unatkozik a magyar igazságszolgáltatás, ha Vig Mórról, a fővárosi számlagyár kulcsszereplőjéről van szó, hiszen a praxisától korábban már eltiltott ügyvéd újabb büntetőpere folytatódik napokon belül a bíróságon.
A nap kérdése

A nap kérdése

Ön szerint van olyan uniós vezető, aki a békében érdekelt?

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Magyarország 20 éve tagja az Európai Uniónak + videó

Bóka János kiemelte: az unióban vannak vezetői alkalmatlanságból születő rossz döntések - ezt Deutsch Tamás, és Schmidt Mária is megerősítette a konferencián. Kiemelték: ennek érdekében szükséges a vezető-váltás.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!