2024. 06. 17. Hétfő Laura, Alida napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Szikla - lángok ölelésében 03:00

Belföld

A magyar külügyminisztert nem lehet megfélemlíteni

A magyar külügyminiszert nem lehet megfélemlíteni – közölte a tárca államtitkára, miután egy ukrán szélsőséges szervezet felvette nyilvános adatbázisába Szijjártó Pétert. A listázást azzal indokolták, hogy a magyar tárcavezető az ukrán elnök Petro Porosenko-t tette felelőssé az ukrajnai magyarok elnyomása miatt.

  • A magyar külügyminisztert nem lehet megfélemlíteni

Jó minőségben, hosszan rögzíti az eseményeket a beregszászi konzulátuson készült rejtett kamerás felvétel. A Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnöke úgy látja, egyebek mellett ez is azt bizonyítja, hogy a videó tudatos tervezés eredménye. Ráadásul jóval azelőtt készült, hogy nyilvánosságra hozták. Brenzovics László az MTV-ben beszélt arról, hogy éppen a időzítés miatt gyanakszik arra, hogy titkosszolgálati provokációról van szó.

– Szerintem senkinek nem jut eszébe, hogy egy kamerát helyezzen el a gomblyukában és azzal menjen be.
– Tehát ez egy titkosszolgálati provokáció? Ezt kimondhatjuk nyugodtan?
– Ezek nem bizonyított tények és én nem akarok nem bizonyított tényekről beszélni, de kétségtelen tény, hogy ez egy szervezett dolog volt és ennek a megjelenése az interneten már nyár elején történt, ahogy mondják a konzulátus munkatársai, és jóval később, előkészítetten jelent meg a Szijjártó–Klimkin tárgyalások előtt – mondta Brenzovics László.

A Külügyminisztérium államtitkára vasárnap délben már tényként beszélt arról, hogy a beregszászi konzulátuson titkosszolgálati akció zajlott, amit a magyarság tendenciózus megfélemlítésére tett újabb kísérletként értelmezett. Menczer Tamás úgy fogalmazott: ezzel a lépéssel Ukrajnában minden írott és íratlan diplomáciai szabályt megszegtek. A politikus arra is reagált, hogy egy szélsőségesen nacionalista ukrán szervezet listázni kezdte a kettős állampolgárokat és felvette nyilvános adatbázisába Szijjártó Péter külügyminisztert is.

„A magyar külügyminisztert nem lehet megfélemlíteni, a kárpátaljai magyarok természetesen a továbbiakban is számíthatnak Szijjártó Péter feltétel nélküli, határozott és eltökélt kiállására. Bármilyen listára fogják feltenni a magyar külügyminisztert, bárhogyan próbálják megfélemlíteni, Szijjártó Péter magatartásán nem fog változtatni. A külhoni magyarok, így a kárpátaljai magyarok is mindig számíthatnak a magyar kormányra, számíthatnak a Külgazdasági és Külügyminisztériumra és természetesen számíthatnak személyesen Szijjártó Péterre is” – nyilatkozta Menczer Tamás, tájékoztatásért felelős államtitkár.

Menczer Tamás azt is közölte: a jelenlegi ukrán elnök a magyargyűlölet erősítésével szeretne újabb szavazatokhoz jutni. Miközben, szerdán New York-ban, az ENSZ közgyűlés idején rendezett ukrán–magyar diplomáciai egyeztetésen az ukrán külügyminiszter, Pavlo Klimkin is elismerte, Ukrajnában, nincs olyan törvény, ami tiltaná másik ország útlevelének birtoklását.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Így küldött el Bayer Zsolt „mindenkit” az anyja keservébe + videó

Mélységes felháborodását fejezte ki Bayer Zsolt a Bayer show-ban az Európai Unió Bírósága azon döntése ellen, amely szerint Magyarországnak 200 millió eurós átalányösszeget és naponta további 1 millió euró büntetést kell fizetnie az uniós menekültügyi szabályok megsértése miatt.
Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Díszőrség lesz a budai Várban + videó

Új tradíció kezdődik a budai Várban, mostantól a hét területvédelmi tartalékos ezred kéthetes váltásban a Honvédelmi Minisztérium főépülete előtt teljesít díszőrséget - jelentette be a honvédelmi miniszter a Facebook-oldalára feltöltött vasárnapi videóban.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!