2024. 05. 19. Vasárnap Ivó, Milán napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Csörte 20:30

Belföld

AM: Magyarország regionális szinten is aktív a fenntarthatóság érdekében

A technológia és a kutatás felgyorsíthatja az élelmezési rendszerek átalakítását - mondta az Agrárminisztérium (AM) szerdai közleménye szerint a tárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az ENSZ Fenntartható Élelmezési Rendszerek Koalíciójának online rendezvényén.

  • AM: Magyarország regionális szinten is aktív a fenntarthatóság érdekében

A Bencsik Dávid részvételével tartott esemény célja a regionális eszmecsere volt a fenntartható élelmezési rendszerek kialakítását célzó Nemzeti Menetrend végrehajtásával kapcsolatban. A panelbeszélgetésen a magyar félen kívül Albánia és Üzbegisztán képviselője működött közre.

A helyettes államtitkár a közlemény szerint kiemelte, hogy multiszektorális együttműködés valósul meg a technológia és kutatás területén, amely egyértelműen felgyorsíthatja az élelmezési rendszerek átalakítását. Bencsik Dávid az ENSZ Élelmezési Rendszerek Csúcstalálkozójának lekövetése, valamint a Nemzeti Menetrend végrehajtása kapcsán hozzátette, hogy az AM két Nemzeti dialógust szervezett 2021-ben, valamint publikálta a Nemzeti Menetrend véglegesített változatát. Ezentúl Magyarország regionális szinten is aktívan tevékenykedik a fenntarthatóság érdekében, két V4+4 találkozóra is sor került, melynek eredményeképpen az érintett országok fenntarthatóság iránti elkötelezettségét és közös céljait összegző elnökségi dokumentum is készült - foglalta össze. A jelenleg is zajló ukrán-orosz konfliktus hatással van a Nemzeti Menetrend végrehajtására és az élelmezési rendszerek átalakítására - mondta a helyettes államtitkár. Szavai szerint bár Magyarország kétségkívül elkötelezett a fenntartható fejlődési célok iránt, azonban piaci kihívások és az áremelkedés befolyásolhatja a gazdák mindennapjait. Elsődleges célnak továbbra is a biztonságos élelmiszer-ellátás biztosítását nevezte. Úgy vélekedett, hogy a Nemzeti Menetrend végrehajtása várhatóan lelassul az elkövetkező időszakban - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Magyar Jelen: Jobbikos káderek segítik Magyar Péter munkáját + videó

Az amerikai nagykövetséggel kapcsolatban álló jobbikos vezérkar beállt Magyar Péter mögé - írja a Magyar Jelen. A lap szerint az amerikai nagykövettel vacsorázó Gyöngyösi Márton a Jobbik teljes infrastruktúráját és használható embereit átirányította a Tisza Párt projektjéhez.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!