2024. 06. 26. Szerda János, Pál napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

A szabadság vára 11:00

Belföld

Alvó betegek mellől is lopott

Letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy kórházi tolvajt a Debreceni Járásbíróság. A szigorú döntést azzal indokolta, hogy az utóbbi időben egyre több kiszolgáltatott ember válik áldozattá.

A biztonsági kamera rögzítette, hogy a tolvaj táskákat vett ki a szekrényből a debreceni klinika egyik öltözőjében. 2011-ben több mint 10 alkalommal emelt el tárgyakat és pénzt, kórteremből, alvó betegek mellől is lopott. Az ügyész felsorolta a vádlott ellen szóló súlyosító körülményeket: volt már büntetve és a cselekményeket a próbaideje alatt követte el.

A védő kérte, hogy a bíróság vegye figyelembe a férfi beismerő vallomását és az igazságügyi elmeorvosi szakértő véleményét, miszerint védence a gyengeelméjűség határán áll és személyiségzavarban szenved.

A vádlottat bíró 3 év 10 hónap szabadságvesztésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte. Hornyák Zsolt indokolásában kiemelte: elszaporodtak az utóbbi időben a kiszolgáltatott emberek ellen elkövetett bűncselekmények. Hozzátette, hogy ezek a vagyoni hátrányokon túlmenően pszichésen is megviselik a betegeket.


A vádlott tudomásul vette az ítéletet. „Megbántam a bűncselekményt, többé ilyet soha az életben nem fogok elkövetni, úgy gondolom, ez tanulság lesz számomra” – fogalmazott.

A védő sem fellebbezett. Az ítélet egyelőre nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Farkas kóborol a Galyatető környékén + videó

Farkas kóborol a Galyatető környékén + videó

Farkast észleltek Nógrád vármegyében, a Mátraalmás és a Galyatető közötti útszakaszon. Az állatról egy videó is készült, amit Szuha község polgármestere töltött fel közösségi oldalára.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

Újabb fordulat történt Magyar Péter botrányos ügyében + videó

A Központi Nyomozó Főügyészségre került át a rendőrségtől Magyar Péter ügye. Péntek hajnalban a Budapesti Rendőr-főkapitányságra érkezett bejelentés, miután a Ripost információi szerint Magyar Péter elvette az őt videózó egyik vendég telefonját egy szórakozóhelyen, majd a Dunába dobta azt.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!