2022. 10. 02. Vasárnap Petra napja
Jelenleg a TV-ben:

Célpont

Következik:

Bayer show 21:10

Belföld

Álszent parasztvakítás Szávay parlamenti lemondása

Szávay István országgyűlésből való távozását követelik volt párttársai. Dúró Dóra szerint alpári stílust engedett meg magának Szávay, amiért le kell mondania mandátumáról.

  • Álszent parasztvakítás Szávay parlamenti lemondása

Novák Előd pedig "álszent parasztvakításnak" tartja, hogy csak frakcióvezetői és országgyűlési jegyzői tisztségétől vált meg. A jobbikos Varga-Damm Andrea szerint a párt vezetésének és Szávay Istvánnak közösen kell dönteni arról, hogy távozik-e a parlamentből.

Szerdán hozta nyilvánosságra a Hírt Tv azt a hangfelvételt, amelyen a Jobbikos Szávay István a párt májusi tisztújító gyűlésén azzal dicsekedett egy társaságban, hogy egy szórakozóhelyen megütött egy zsidó nőt, amiért őt nácinak nevezte.

Nem mondanám el, hogy milyen szavakat gondoltam, amikor ezt a hangfelvételt meghallottam– mondta Varga-Damm Andrea jobbikos országgyűlési képviselő. A Jobbik országgyűlési képviselője azt mondta: elfogadhatatlannak tartja és elítéli Szávay szavait. Azt, hogy maradhat-e a képviselők és a párt soraiban, a Jobbik vezetősége dönt. A párt vezetésének és Szávay István képviselőtársamnak kell eldöntenie, hogy ezzel a tettével nem követett-e el olyan súlyos cselekedetet, hogy ennek a mandátumról való lemondás legyen az eredménye. Én ezt, természetesen semmiképpen nem kezdeményezhetem– tette hozzá.

A volt Jobbikos képviselő szerint viszont nincs helye a parlamentben. Dúró Dóra azt mondta: érkezett feljelentés Szávay István ellen, így elképzelhető, hogy egy jogerős ítélet fosztja meg mandátumától.

Rendkívül súlyosak ezek a kijelentések, és alpári az a stílus, amit Szávay István megengedett magának, ráadásul egy tisztújító kongresszuson. Úgy gondolom, hogy azok a lemondások, amelyeket ő kilátásba helyezett, azok egy ilyen ál-lemondásnak tekinthetők. Úgy gondolom, hogy az országgyűlésből is távoznia kellene– véli Duró Dóra a Mi Hazánk Mozgalomtól. 

Novák Előd közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy "Álszent parasztvakításnak" tartja Szávay István lemondását. A mi hazánk Mozgalom alelnöke facebook posztjában azt írja, a nőveréssel dicsekedő politikus parlamenti mandátumáról nem fog lemondani, a Jobbik pedig egy következmény nélküli párt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Zsuzsi asztala - ajánló

Zsuzsi asztala - ajánló

A vidék az új nagyváros! Zsuzsi asztala - szombaton 13 órától a HírTV műsorán. Várja Önöket a képernyő elé György-Horváth Zsuzsa.
Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Párbaj - ajánló

Párbaj - ajánló

Újraindult heti vitaműsorunk, Párbaj néven. Pénteken 20 órától várunk mindenkit a képernyő elé. Műsorvezető: M. Dobos Marianne!
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!