2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Állatviadalokat számoltak fel Nagykőrös külterületén

Állatviadalokat számolt fel a rendőrség összehangolt akcióban Nagykőrös külterületén - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kedden a rendőrség honlapján.

  • Állatviadalokat számoltak fel Nagykőrös külterületén

A közlemény szerint két domaházi és két nagykőrösi férfi amerikai staffordshire terrier kutyák részvételével rendszeresen állatviadalokat szervezett egy Nagykőrös külterületén található tanyán.

A rendőrök szombaton Cegléden fogták el a két domaházi gyanúsítottat, amikor a viadalról hazafelé tartottak. A rendőrök az autóban friss sérülésekkel rendelkező kutyát találtak. Az egyik nagykőrösi férfit a lakóhelyén, a másikat egy helybéli tanyán fogták el, ahová elrejtett kettő, szintén súlyosan megsérült kutyát.

A kutatások és szemlék eredményeként Nagykőrös és Domaháza területén viadalra használt feszítőfákat, kutyák kiképzésére szolgáló futópadokat és mérlegeket találtak a nyomozók. Emellett összesen 51, viadalra tenyésztett kutyát foglaltak le. Az állatokat civil szervezetek segítségével biztonságba helyezték, az egyik kutya viszont a viadalon szerzett súlyos sérüléseibe a sürgős állatorvosi beavatkozás ellenére belehalt - írták.

A KR NNI a két domaházi és a két nagykőrösi férfi ellen tiltott állatviadal szervezésének gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A gyanúsítottak jelenleg szabadlábon védekeznek.

A közös akcióban részt vettek a KR NNI bűnügyi technikai és kiberbűnözés elleni munkatársai, a KR NNI környezeti bűnözés elleni szakegysége és miskolci területi egysége, a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Bevetési Főosztály III. Bevetés Támogató Osztálya és Kutyás Alosztálya, a Rendészeti Igazgatóság, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ kutyakiképzői, a Nagykőrösi Rendőrkapitányság munkatársai, valamint a Nemzeti Élelmiszer-lánc Biztonsági Hivatal hatósági állatorvosai - olvasható a közleményben.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!