2023. 12. 10. Vasárnap Judit napja
Jelenleg a TV-ben:

Tisztelet a tudósoknak! - Nobel-díj-átadó 2023

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Állami tulajdonba került Kittenberger nagymarosi háza

Állami tulajdon lett Kittenberger Kálmán egykori lakóháza Nagymaroson. A hagyatékot abból keretből vásárolták meg, amelyet a kormány a 2021-es vadászati világkiállításra különített el. A házat az Ipoly Erdő Zrt gondozza majd, és a felújítás után látogatóközpontként üzemel.

  • Állami tulajdonba került Kittenberger nagymarosi háza

Harmincnyolc éven át volt Kittenberger Kálmán lakóháza ez a nagymarosi épület, amit feleségéről Szilvia-laknak nevezett el. Kittenberger hat utazása során összesen 16 évet töltött Afrikában, 300 új állatfajt fedezett fel és sok tízezer példányt helyezett el a Magyar Nemzeti Múzeumban. Házát most 80 millió forintért vásárolta meg az állam.

Eredeti tárgyak, berendezések, a Kittenberger Kálmán által gyűjtött, használt tárgyak állnak rendelkezésre, és számtalan gyűjtő felajánlotta már a megvásárolt hagyatéki elemeket, hogy szintén rendelkezésre fogja bocsátani

- mondta Ipoly Erdő Zrt. vezérigazgatója, Kiss László. 

 A Szilvia lakot az Ipoly Erdő Zrt kezeli, és interkatív látogatóközponttá alakítja át.

A klímaváltozás időszakában különösen fontos, hogy ez a hely is azt fogja szolgálni, hogy minél inkább zöld szemléletű, minél inkább környezetvédő, természetvédő fiatalok nevelkedjenek

- fogalmazott Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára. 

Kittenberger Kálmán élete és munkássága bekerült az új Nemzeti Alaptantervbe is.

HírTV

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Új alap segíti a családokat

Új alap segíti a családokat

Eddigi családpolitikánkat a jövőben kiegészítjük egy olyan alappal, amely a testi, lelki és szellemi egészséget szolgálja, hiszen erre kell és lehet építkezni - mondta Hornung Ágnes vasárnap egy fővárosi rendezvényen.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!