2024. 05. 06. Hétfő Ivett, Frida napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Napindító 09:30

Belföld

Állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely

Gulyás Gergely az átadón úgy fogalmazott: igaz a mondás, amely szerint a rendszerváltoztatáskor azt hittük, Európa a jövő, ma pedig jó okunk van azt állítani, hogy mi vagyunk Európa jövője.

  • Állami kitüntetéseket adott át Gulyás Gergely

A nemzeti ünnep alkalmából állami kitüntetéseket adott át a Miniszterelnökséget vezető miniszter Budapesten. Gulyás Gergely az eseményen úgy fogalmazott: Szent István a kereszténységet és az akkori nyugatot választotta, azonban ezer év elteltével ma már olyan helyzetben van a kontinens, és benne Magyarország, hogy a kereszténységen át már nem vezet út Nyugat-Európába.

Gulyás Gergely szerint Szent Istvánnak is meg kellett vívnia a maga küzdelmeit.

"Szent István király idején az államalapítás és a kereszténység felvétele a lenni vagy nem lenni kérdésre adott helyes, az elmúlt egy évezred által igazolt válasz volt. Ugyanakkor távolról sem volt magától értetődő. Szent Istvánnak meg kellett vívnia a maga küzdelmeit országon belül és kívül, hogy megteremtse azt az egyensúlyt, amelyre a jó kormányzáshoz feltétlenül szüksége volt. Országot épített, amely a mai napig a trianoni megcsonkíttatás után is otthona minden magyarnak éljen bárhol a világon." - fogalmazott a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely hozzátette: Szent István sikeresen felelt a lét és nemlét kérdésére hagyatéka a magyar állam, amely a történelem minden katasztrófája ellenére megmaradt és ma is hazája minden magyarnak.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!