2024. 05. 04. Szombat Mónika, Flórián napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Állami áruház 19:10

Belföld

Állami gondozott és nevelőszülőnél élő gyermekeket ajándékoztak meg

Ezernél is több állami gondoskodásban élő gyermek és nevelőszülő ünnepelte a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató karácsonyán Szegeden. A támogatók a jelentős pénzadományok mellett 10 ezer szelet csokoládéval és több ezer karácsonyi ajándékkal támogatták az szolgáltató alapítványát. A szegedi ünnepi műsor szimfonikus zenei koncerttel, színi előadással és ajándékosztással zárult.

  • Állami gondozott és nevelőszülőnél élő gyermekeket ajándékoztak meg

Ajándékozás okozott örömöt az Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató karácsonyán. A szolgáltató célja továbbra is az, hogy minél több gyermek élhessen családban.

„A nevelőszülők azok, akik nem a tribünön, nem a stadionon ülnek, amikor valami problémával találkoznak, hanem lemennek onnan, megfogják annak a kezét, akivel bármilyen probléma van, sőt hazaviszik azt a gyermeket a saját otthonukba, és a saját otthonukban megpróbálják szép, szerethető életre nevelni azt a gyermeket. Azt gondolom, hogy ennél szebb, közösségformáló hivatás talán nem is létezik. Szeretnénk folytatni ezt a kampányt” – mondta Fülöp Attila, szociális ügyekért felelős államtitkár.

Keltai Liliána 12 éve él Helvécián nevelőszülőnél. Rendészeti iskolába jár, de nevelőszülő is szeretne lenni. Tavaly megkapta a Jézuskától, amit kér, bízik benne, hogy idén is meghallgatásra talált a kérése.

„Csak egy pulcsit és egy tornazsákot kértem, ami nagy vágyam volt. Mivel Leiner Laura, a kedvenc írónőm, akivel sikeresen találkoztam is, tőle van most egy új könyvsorozat, annak a főszereplőjének egy pulcsiját, illetve egy tornazsákot kértem” – mondta.

Eseménydús és szakmailag is eredményes évet zárt a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató idén. Mintegy 600 programot valósítottak meg a sporttól az oktatáson át a fejlesztésig.

„Csak ebben a régióban közel 90 százaléka az általunk gondozott fiataloknak már nevelőszülő családokban nevelkednek, míg jóval kisebb százalékaránya van intézményi típusú, tehát gyermek- és lakásotthonban. Ez az országos tendenciákat szem előtt tartva, lényegesen jobb, mint általában” – mondta Kothencz János, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató igazgatója.

A békére hívta fel a figyelmet az ünnepek közeledtével Soltész Miklós. Az államtitkár szerint nem jó, hogy erőszak keveredik az adventi időszakban.

„A társadalom nagy többsége hála Istennek ezt elutasítja. És én mindezeknek az embereknek csak azt tudom üzenni, hogy műesések meg műfetrengések helyett sokkal inkább néznék azt meg, hogy milyen fantasztikus munka zajlik és folyik adott esetben egy olyan környezetben, mint az ÁGOTA-alapítvány, mint a nevelőszülők és mint a gyermekvédelmi rendszer” – nyilatkozta.

A Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató négyezer gyermek gondoskodásában vállal szerepet. A fenntartó Szeged-Csanádi Egyházmegye a segítő intézményekkel karöltve 60 ezer embert támogat rendszeresen.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!