2024. 04. 26. Péntek Ervin napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

CPAC Magyarország 2024 12:55

Belföld

Állami elismeréseket adott át Gulyás Gergely

  • Állami elismeréseket adott át Gulyás Gergely

Magyarország akkor és attól megy előre, ha sokan végzik el lelkiismeretesen a saját munkájukat - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán a Várkert Bazárban, ahol március 15-e alkalmából állami elismeréseket adott át.

A miniszter az 1848-as szabadságharcot felidézve hangsúlyozta: azokra a magyarokra emlékezünk, akik 171 esztendővel ezelőtt úgy írtak történelmet, hogy az mai napig alakítja életünket és mindennapjainkat.

„Sok-sok hőstett és önfeláldozás, de még több hozzáértően és becsületesen elvégzett munka, sok nagyszerű helytállás, amiről nem értesülünk, mert a történészek számára csak a legnagyobb tettek jegyezhetőek fel” – fogalmazott a miniszter. Hozzátette, hogy ugyan a forradalom katonai értelemben elbukott, de a forradalom követelései a részben a kiegyezéssel, részben pedig azóta megvalósultak, így Magyarország ma szabadságban és békében élhet.

Úgy vélte: Magyarország a mai napig is akkor és attól megy előre, ha sokan végzik el lelkiismeretesen a saját munkájukat.

A nemzeti ünnep alkalmából a miniszter Áder János köztársasági elnök megbízásából Magyar Érdemrend és Magyar Érdemkereszt kitüntetéseket adott át, valamint Ybl Miklós-díjakat, Mőcsényi Mihály-díjat, Batthyány Lajos-díjat, Magyary Zoltán-díjakat, Műemlékvédelemért – Forster Gyula-díjakat, Régészeti örökségért – Schönvisner István-díjakat, illetve miniszteri elismerő okleveleket adományozott.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!