2021. 09. 20. Hétfő Friderika napja
Jelenleg a TV-ben:

Hírek

Következik:

Televíziós vásárlási műsorablak 10:05

Belföld

Alkotó Energia – Újra! Magazin

Soha nem késő megújulni. A cél nemes és egyértelmű: az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. az Újra! magazinnal is szeretné népszerűsíteni és elősegíteni a meglévő értékek megőrzését, teret biztosítani mindazoknak, akik a munkájuk során nemcsak maradandó nyomot hagynak maguk után, hanem környezettudatosak is, és inspirálóan hatnak azokra, akik már ismerik a folyamatos megújulás érzését, akik most ízlelgetik vagy még nem is kóstolták.

A Do It Yourself! – Csináld magad! életfelfogást kedvelők számára nem kell bemutatni az alkotoenergia.hu oldalt, illetve az eddig több száz példányban megjelenő, ősztől online verzióban lapozható magazint, amely mindamellett, hogy informatív, színes és szórakoztató, mindenekelőtt motiváló. Hétköznapi hősök, istenadta tehetségű kézművesek és iparművészek, kreativitással töltekező hobbialkotók, cégek, intézmények jelennek meg a lapban, akik ráéreztek a megújulás semmihez sem hasonlítható ízére, és abban is hisznek, hogy „sok kicsi, sokra megy”, azaz egyénenként is érdemes odafigyelnünk - valamilyen formában - a környezetünkre.

A megújulás iránti vágyakozást belekódolták az emberbe. Van, hogy némelyik változtatást az élet diktálja, némelyik drasztikus, ám egy biztos: az ilyen helyzetekből is csak akkor tudunk pozitívan kijönni, ha nyitottak vagyunk a fejlődésre, a megújulásra. Az újratervezéshez soha nincs késő, ellenben minden pillanata „gazdagabbá”, erősebbé teszi az embert. Nincs édesebb a saját termésnél, alkotásnál. Legyenek azok bármilyen kezdetlegesek, esetleg átvitt értelemben „picassósak, netán dalísak”. Mi álmodtuk meg, mi hoztuk létre őket, ezért felbecsülhetetlen kincsek. Szemnek, léleknek, szellemnek egyaránt.

Az olaszok a műalkotásokat úgy hívják: capolavoro. Az Újra! Magazin feltett szándéka, hogy bemutassa azokat, akik apró vagy épp világraszóló capolavorókat hoznak létre. Kreativitással, saját kézzel, elhatározással, önmegtartóztatással, ám kivétel nélkül környezettudatosan. Nem Michelangelók ők, hanem egyszerű halandók, akik kiskoruktól erre készültek, esetleg ellenkező irányba indultak, de erre sodorta őket a sors, vagy most is más úton járnak, csak jól esik néha elmenekülniük a kézművesség szigetére. Hölgyek, akik úgy léptek a hulladékmentes életmód kanyargós ösvényére, hogy kiborították a szemetest, és megdöbbentek a tartalma láttán, vagy fenntartható életmódra akarták nevelni gyermekeiket, dekorációt gyártottak, uzsonnatartót varrtak. Urak, akik nemcsak a kertben barkácsolnak, hanem bútorokat újítanak fel, játékot fabrikálnak, kézműves csokoládét gyártanak. Kis- és nagyvállalkozások, intézmények, amelyek a környezettudatosság mellett arra is figyelnek, hogy beteg fiatalokon, illetve megváltozott munkaképességű embereken segítsenek, edukálják, fejlesszék őket.

Az Újra! magazint már az indulásnál is újrahasznosított papírra nyomták, ám ősztől eljött a papírmentesség ideje is, és marad a jóval több lehetőséget kínáló, környezetbarát verzió. https://alkotoenergia.hu/tudastar/kiadvanyok/alkoto-energia-ujra-2020-oktober Az online magazin legutóbbi száma - Megújulás alcímmel - a hulladék témáját járja körbe, de egyedi megközelítésben: rengeteg fotóval, hivatkozással, saját készítésű videókkal, szakértők, művészek bevonásával, nehéz témák könnyedebb tálalásával. Az elgondolkodtató, színes, ám közel sem felületes írásokkal, videóikkal a lap egyaránt szólítja meg azokat, akik már felfigyeltek környezetünk segélykiáltására, de még nem „nyújtották ki a kezüket”, valamint azokat is, akik még nem vettek tudomást róla. A tartalom sokszínű, ám az üzenet mindig ugyanaz: soha nem késő megújulni, soha nem késő fejlődni, és soha nem késő tenni valamit a Föld jövőjéért. A capolavorókról nem is beszélve…

(X)

Ezek is érdekelhetik

Kapcsolódó tartalmak

Listázná a romákat Márki-Zay Péter.

Szanyi Tibor szerint Márki-Zay Péternek azonnal távoznia kell a politikából. 2021. szeptember 20.

Eddig nem tudta tisztázni magát a Momentum a költségvetési csalás gyanúja alól

A Momentum a 2018-as kampányra kapott több mint ötszázmillió forintos állami támogatással, azaz közpénzzel nem tudott elszámolni. 2021. szeptember 20.

Ma kezdődik a parlament őszi ülésszaka

Kövér László házelnöknek küldött törvényalkotási programban, összesen tizenhat törvényjavaslat szerepel. 2021. szeptember 20.

Legfrisebb híreink

Holdfényfürdőzés a Hévízi-tavon

Szeptember 24-én, este 19.00 – 22.00 között különleges programra várja vendégeit a Hévízi Tófürdő. Idén először és utoljára, csak korlátozott létszámmal lehetőség nyílik az esti fürdőzésre a világhírű hévízi tavon.

Műsorok

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Plusz-mínusz - ajánló

Fent és lent! Politikai vitaműsor a hét legfelkavaróbb történéseiről. Plusz-mínusz 17 óra 30 perctől a Hír Televízió műsorán.

Sajtóklub - ajánló

Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal. Hétfő esténként 21.05-től a Hír TV műsorán.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!