2024. 07. 15. Hétfő Henrik, Roland napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:10

Belföld

Alkotmányos az első devizahiteles-törvény

Nem ellentétes az alaptörvénnyel az első devizahiteles-törvény az Alkotmánybíróság szerint.

Ez az a jogszabály, amely azt vélelmezi, hogy a bankok tisztességtelenül jártak el, mikor egyoldalúan módosították a devizahitel-szerződéseket és amely alapján a bankok pereket indítottak az állammal szemben.

A testület döntése szerint a törvény nem sérti a visszaható hatályú jogalkotás tilalmát, mert a tisztességesség elve korábban is törvényi követelmény volt. Az Alkotmánybíróság úgy ítélte, hogy a banki perekre megadott harmincnapos határidő nem aránytalan korlátozás.

A testület most sem az árfolyamkockázat, sem pedig az árfolyamrés alkotmányosságát nem vizsgálta.

A Fidesz közleményben üdvözölte az Alkotmánybíróság döntését. A nagyobbik kormánypárt szerint a lépéssel elhárult a bankok elszámoltatásának utolsó akadálya is, és megnyílt az út a devizahitelek kamat- és törlesztőrészleteinek csökkentése előtt is.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!