2020. február 20.,
csütörtök, Aladár, Álmos napja

Álhír

2020. január 17., péntek 22:11

A faji megkülönböztetés ellen szervezett tüntetést a Társaság a Szabadságjogokért, miután felröppent a hír, hogy a Miskolci Kórházban roma nőket akaratukon ellenére sterilizáltak. A civil szervezet terepmunkása azt állítja: nincs tudomásuk egyetlen áldozatról sem, de kötelességüknek érzik felszólalni az emberi jogok védelmében. A kórház főigazgatója politikai támadásról beszél.

A Társaság a Szabadságjogokért pénteken szervezett tüntetést a Miskolci Kórházzal szemben.

Állítólagosan a sajtóban elterjedt az a hír, hogy ilyen esetek megtörténtek, hogy akaratuk ellenére elvágták a petevezetéküket roma asszonyoknak, és a TASZ-nak feladata, joga, hatásköre ebben segítséget nyújtani, és emellett kiáll a TASZ is

- mondta Dánielné Tóth Beáta, a TASZ terepmunkása.

A feltételezett sterilizálási ügyek miatt meghirdetett demonstrációhoz csatlakozott az MSZP országgyűlési képviselője is. A kórház főigazgatója szerint jól felépített politikai koncepció bújik meg a vádak mögött. Révész János egyúttal cáfolja a sterilizálásról szóló híreszteléseket.

Személyek elleni támadást követően intézmény elleni támadás, majd az intézmény elleni támadást immáron az országos szintre próbálják meg fölemelni. Tehát én azt gondolom, hogy ez a támadás nem szakmai alapokon nyugszik, hanem teljes egészében politikai térfélre tevődött át. A kórház álláspontja változatlanul az, hogy a nálunk lefolytatott belső vizsgálat alapján semmilyen mulasztás nem történt a betegek ellátásában

- fogalmazott Dr. Révész János, a BAZ Megyei Központi Kórház főigazgatója. 

A tüntetést szervező TASZ terepmunkása egyébként közösségi oldalán vallja be, hogy konkrét áldozat nem jelentkeztek náluk, ennek ellenére petíciót intéznek a kormányhoz, hogy vizsgálják ki az ügyet.

 

HírTV