2024. 06. 25. Kedd Vilmos napja
Jelenleg a TV-ben:

Komment

Következik:

Napindító 07:30

Belföld

Álcivileket nem szívesen támogatnának

Idén 5,9 milliárd forintra pályázhatnak a civilszervezetek a Nemzeti Együttműködési Alapból – jelentette be a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nyíregyházán.

  • Álcivileket nem szívesen támogatnának

Szalay-Bobrovniczky Vince azt mondta: a felhívások a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. honlapján tekinthetők meg, az összeget pedig a civilszervezetek működésének biztosítására vagy szakmai programjának megvalósítására fordíthatják. A helyettes államtitkár hozzátette, bár az állami támogatásra bármelyik civilszervezet pályázhat, bizonyos feltételei azért vannak a hozzájárulásnak.

„Akik nem végeznek valós tevékenységet vagy csak, hogy is mondjam, álcivilként, civil köntösben politikai tevékenységet fejtenek ki, ami egyébként a magyar jogrend ellen irányul, azokat én nem szívesen szeretném támogatni és szerintem senki más sem, de egyébként az együttműködés az alapkrédónk. Együttműködünk a civilszervezetekkel, várjuk a pályázataikat” – fogalmazott.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!