2020. február 26.,
szerda, Géza napja

Aktivisták zavarták meg a liberális Guy Verhofstadt budapesti sajtótájékoztatóját

2019. május 23., csütörtök 21:33

Az európai ALDE párt frakcióvezetője a Momentum meghívására érkezett Magyarországra és délután a Legfőbb Ügyészség előtt szólalt fel Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével együtt.

Aktivisták zavarták meg a liberális Guy Verhofstadt budapesti sajtótájékoztatóját. Az európai ALDE párt frakcióvezetője a Momentum meghívására érkezett Magyarországra és délután a Legfőbb Ügyészség előtt szólalt fel Fekete-Győr Andrással, a Momentum elnökével együtt.

Az aktivisták franciául közölték a belga képviselővel, hogy nem szívesen látott Magyarországon.

A Legfőbb Ügyészség után a Móricz Zsigmond körtéren folytatta kampányútját Verhofstadt, ahol újabb tiltakozókkal konfrontálódott.

A képviselő azt mondta, Magyarország problémája nem a migráció, hanem az emigráció. A frakcióvezető emellett elmondta, hogy a magyar rendszert a korrupció jellemzi, Orbán Viktor pedig szerinte komplett médiabirodalmat épített ki, amelyet propagandacélokra használ.

Verhofstadtról egyébként a görög adósságprogram vitájában már kiderült, hogy egy energetikai cég és egy nyugdíjpénztár érdekében zsarolta a görög miniszterelnököt. Emellett tagja volt egy offshore cég igazgatóságának, és az általa vezetett liberális frakció az utóbbi időben több korrupciós botrányba keveredett.

Stábunk kérdésére, hogy a korrupció elleni harc részeként tervezi-e a lobbisták tevékenységét korlátozni a jövőben, azt válaszolta, korrupcióról vele kapcsolatban nem lehet beszélni.

„Ez egyáltalán nem igaz. Mi a korrupció ellen szeretnénk tenni valamit Európában. Nagy átláthatóságra van szükség, az én tevékenységem teljesen átlátható, az Európai Parlament weboldalán mindent megtalálnak rólam. Ha Orbán Viktor fele olyan átlátható lenne, mint én, semmi gond nem volna.” -mondta Verhofstadt.

Arra a kérdésre, hogy milyen szerepet töltött be az offshore céget is működtető cégcsoport, az Exmar igazgatóságába, nem válaszolt, és a Momentumosok segítségével hamar távozott.

Hír TV