2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Akik aláírják Juhász Péter petícióját, külföldi szervezetekkel is megosztják adataikat

Számos aggályt felvet az az adatgyűjtés, amit Juhász Péter indított annak érdekében, hogy polgármester-jelölt lehessen Belváros-Lipótvárosban – mondta a Magyar Nemzetnek ifjabb Lomnici Zoltán. Az Együtt volt politikusa ugyanis a washingtoni székhelyű Action Network oldalán gyűjt támogatókat.

  • Akik aláírják Juhász Péter petícióját, külföldi szervezetekkel is megosztják adataikat

Az amerikai szervezeten kívül további hat cég végzi a magyar szimpatizánsok személyes adatainak kezelését. Köztük van további két amerikai, egy osztrák, két ír székhelyű cég, valamint a Bajnai Gordonhoz és Ficsor Ádámhoz köthető észtországi székhelyű Datadat egyik leányvállalata.

– Jól látható, hogy Juhász Péter kizárólag külföldi cégekkel végeztet adatkezelési, adatfeldolgozási tevékenységet, ami azt jelenti, hogy azon magyar állampolgárok, akik megadják az Együtt párt egykori politikusának az adataikat, egyúttal külföldi szervezetekkel is megosztják azokat – mondja ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, ami megítélése szerint különösen jelentős kockázatot hordoz annak fényében, hogy az itt kezelt adatok különleges adatnak minősülnek, mivel politikai véleményre, világnézeti meggyőződésre utalnak.

– Bár ezen adatok kezelése, amennyiben az érintett hozzájárulását adta, nem tilos, mégis számos aggályt felvet. Ugyan Juhász Péter népszerűsége erős eufemizmussal sem nevezhető kiemelkedőnek, így vélhetően nem fogják milliók megadni az adataikat, de

néhány száz magyar ember adatainak külföldiek részére történő kiszolgáltatása is komoly egyéni és nemzeti szuverenitási kockázatot hordoz

– hangsúlyozta ifjabb Lomnici Zoltán.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint Amerikában rendszerszintű elnyomás van

Észak-Korea szerint a világon az Egyesült Államokban a legrosszabb az emberi jogok helyzete, ahol rendszerszintű elnyomás van, etnikumok és vallások közötti konfrontáció zajlik – közölte az ázsiai ország külügyminisztériumi szóvivője, akinek szavait a KCNA észak-koreai hírügynökség idézte.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!