2024. 04. 16. Kedd Csongor napja
Jelenleg a TV-ben:

Híradó

Következik:

Napi aktuális 19:15

Belföld

Akasztófázás, patkányozás: Nem csak Bangóné gyalázkodik az ellenzékből

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselőnő kormánypártiakat patkányozó kijelentése csupán a jéghegy csúcsa azon nyilatkozatok tömegében, amelyekkel ellenzéki politikusok jellemezték a Fidesz-KDNP és a jobboldal híveit az elmúlt évtizedekben. Most összegyűjtöttük a legdurvább eseteket.

  • Akasztófázás, patkányozás: Nem csak Bangóné gyalázkodik az ellenzékből

Bangóné Borbély Ildikótól, az MSZP országgyűlési képviselőjétől azt kérdezték, hogy miért nő a Fidesz támogatottsága, mire Bangóné válasza egyszerűen az volt erre, hogy szerinte sok a patkány az országban. Bangóné a legutóbbi felmérések eredménye alapján körülbelül 3 millió magyar embert patkányozott le.

Gyurcsány telepre vitte volna a befogott kutyákat

Nem ez volt az első eset, hogy a hazai baloldali és más ellenzéki párti politikusok a jobboldal szavazóit gyalázták, vagy sértették meg. Gyurcsány Ferenc még miniszterelnökként 2006. február végén Veszprémben egy választási gyűlésen azt mondta: "És ha az embert megbántják, és ha az embert megsértik, és hogyha az emberre rágalmakat szórnak, akkor az ember megrázza magát, és megy tovább, és nem veszi föl a kesztyűt. És ha valakik kóbor kutyákat kergetnek ki az utcára, erre a válasz nem az, hogy mi pedig veszett rókákat. A válasz az, hogy a kóbor kutyákat befogjuk és telepre visszük, a városokat, országunkat megvédjük." Gyurcsányt később szembesítették a szavaival, de csak mellébeszélt.

Mesterházy akasztott volna

2014 januárjában Mesterházy Attila, az MSZP akkori miniszterelnök-jelöltje jobboldali vállalkozókról beszélt, amikor a nézőtérről bekiabálták, hogy „kötelet!" kellene adni nekik. Mesterházy ezt követően nem határolódott el a kijelentéstől, ugyanis a „javaslat" után úgy folytatta, szó szerint: „de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak". Egy akkori felvételen jól látszik, hogy háttal a bekiabálók felé mutat a kezével, amivel egyben nyugtázza is az elhangzottakat.

Szanyi Tibor sem maradt le a gyűlölködésben

A gyűlölködő kijelentésekben élen jár Szanyi Tibor MSZP-s európai parlamenti képviselő. Még 2014 tavaszán lerománozta a külhoni magyarokat, és azon bosszankodott, hogy sok határon túlinak fontos volt szavazni.

Szanyi Tibor korábban is lerománozott külhoni magyarokat.

Az EP-listavezető még a 2013-as gyulai békemeneten vonuló partiumi magyarságot is "anyanyelvükön" (Szanyi szerint), románul kívánta köszönteni. Végül ezt nem tette meg, ő is utólag magyarázkodott.

Márki-Zay akasztatott volna

2018 februárjában Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi ellenzéki polgármesterjelölt egy lakossági fórumon beszélt a lámpavasakban rejlő lehetőségről. A magát keresztény-konzervatívnak beállító Márki-Zay szerint a kandelábereket nem csak plakátok ragasztására lehet használni.

Vagyis, meglehetősen gyáván ugyan, de egyértelműen akasztásról beszélt, a szövegkörnyezetből az is nyilvánvaló, hogy a kormánnyal kapcsolatban.

Vona gyalázkodása

2017 nyarán Vona Gábor, a Jobbik azóta csúfosan megbukott elnöke gyűlölködő, aljas embereknek írta le az egész életüket végigdolgozó nyugdíjasokat, azt mondta, a szájukból szennyvíz folyik.

Vona mindezt egyébként a kormánypárt híveire értette, mivel egy tusnádfürdői incidens után érezte úgy, hogy le kell írnia ezeket a gondolatokat. A nyugdíjasokat alsóbbrendűnek, mocskosaknak, ostobáknak, veszélyeseknek és hazugoknak írta le.

Fenyegetőzés

De nem csak az országos pártvezetők gyalázkodnak. „Dögölj meg a párttársaiddal együtt! Anyád már holnap járjon miattad feketében!" – többek között ezt üzente egy Veszprém megyei szocialista Fenyvesi Zoltánnak, az ajkai–tapolcai körzet Fidesz–KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltjének még 2018 tavaszán. A kormánypárti politikus már egy hónappal korábban is kapott hasonló fenyegetést Stemmer Istvántól, egy tapolcai MSZP-szimpatizánstól, aki nyugalmazott katonatiszt.

Stemmer egyébként régi MSZP-s: a 90-es években a Veszprém Megyei Önkormányzat kulturális és sportbizottságába is delegálták, sőt képviselőjelöltként is indult a pápai önkormányzati választáson.

Origo.hu

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Orbán Viktor az Európai Parlament brüsszeli épületében tárgyalt

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig. Amíg ez a kérdés nincs megválaszolva, addig semmilyen migrációval kapcsolatos uniós rendelkezés nem működik - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben kedden.

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!