2023. 11. 28. Kedd Stefánia napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Híradó 18:30

Belföld

Akárcsak most, Gyurcsányék már 2018-ban is közölték: Óbuda csak Szabó Tímeáé lehet

Megdöbbentő hírekkel állt elő Hazai Iván András, a Demokratikus Koalíció (DK) korábbi óbudai elnöke, amelyek igazolják: akárcsak most, a legutóbbi országgyűlési választásokon is Gyurcsány Ferencék döntötték el a III. kerületi jelöltek sorsát. A történet egészen 2017-ig vezethető vissza, amikor hirtelen kiderült, hogy az akkor még az MSZP színeiben politizáló Kiss László helyett Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke lesz a fideszes Menczer Erzsébet kihívója a III. kerületi, 10. számú választókerületben 2018. április 8-án.

  • Akárcsak most, Gyurcsányék már 2018-ban is közölték: Óbuda csak Szabó Tímeáé lehet

Hazai Iván András szerint a 2018-as választás előtt, a DK tagjaival közösen arra számítottak, hogy Kiss Lászlót indítják Óbudán, majd Varjú László kijelentette, hogy 

márpedig Szabó Tímea lesz a jelölt.

Mindez igazolja, hogy Szabó Tímea – egy pártalku keretében – már akkor sem tűrt meg senkit, nem tűrte el, hogy ne ő legyen a középpontban – mutatott rá. 

A volt DK-s arra is kitért, hogy Kissből – akit az akkor megjelenő sajtóhírek szerint hivatalosan nem értesítettek a változásokról – csak úgy dőlt a mocskolódás, amiért Szabó Tímea kitúrta a helyéről. Mint fogalmazott, 

látszott dr. Kiss László szemében a gyűlölet Szabó Tímea és a saját pártvezetése iránt, hogy így tönkretették, és ezt rendszeresen végig kellett nézzem és hallgassam. 

Hazai beszámolójából kiderül, hogy Óbuda jelenlegi polgármesterének még 2019-re sem enyhült a haragja Szabó Tímea iránt, sőt elmondta azt is, hogy csak kényszerből fogadta el az indulást a polgármesteri helyért. Később viszont, amikor a kerület első emberének választották, beleszeretett a hatalomba, szakított az MSZP-vel, majd

„benyalt Szabó Tímeának”

és együtt akarták eladni a Mocsárosdűlőt sok-sok százmillióért. Ehhez pedig asszisztált a főváros is – rögzítette Hazai. 

Úgy fest azonban, a helyzet továbbra is változatlan a III. kerületben, mivel akárcsak az előválasztáson,

a Gyurcsány-párt továbbra is Szabó Tímea ellenfeleinek az ellehetetlenítésén dolgozik.

Hazai Iván András és párttársa, Rózsa László Péter nemrégiben ugyanis elárulták: Gyurcsány a szemlőhegyi villa füstös szobájában döntötte el, hogy

Szabó ellen nem indulhat senki az előválasztáson,

tehát egyik kiugró DK-s sem kapott lehetőséget arra, hogy megméresse magát.

Szabó Tímea riválisai közül egyébként Z. Kárpát Dánielnek sikerült megkötnie a legjobb dealt, hiszen azért cserébe, hogy nem indult az előválasztáson, a Gyurcsány-lista 9. pozíciójában garantált országgyűlési képviselői helyet biztosítottak neki.

Így történhetett meg, hogy Szabó Tímea tavaly ősszel rivális híján nyerte a baloldali előválasztást, ezért hosszú ideig úgy tűnt, hogy a Párbeszéd társelnökének egyedül a Fidesz–KDNP jelöltje, Bús Balázs lesz a kihívója az óbudai választókerületben. Sokak meglepetésére azonban január végén az egykori DK-s Rózsa László Péter, február elején pedig Varga-Damm Andrea is bejelentette, hogy megméreti magát a 10. számú választókerületben. A Jobbik volt politikusa azonban néhány héttel később váratlanul visszalépett. 

Szabóéknak tehát egyedül Rózsa László Pétert, a Valódi Demokrata Párt képviselőjét nem sikerült félreállítaniuk. Azt azonban elérték, hogy Iványi Gábor, az Oltalom Karitatív Egyesület elnöke, aki korábban még Rózsát biztosította a támogatásáról, hirtelen arra kérte az egykori DK-st, hogy lépjen vissza, és támogassa ő is Szabó Tímeát április 3-án.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!