2024. 10. 18. Péntek Lukács napja
Jelenleg a TV-ben:

Vezércikk

Következik:

Komment 06:00

Belföld

Akár öt év börtönt is kaphatnak a facebookos uszítók

Nem sokkal a Donald Trump elleni merénylet után Orbán Viktor elleni merényletről szavaztattak egy baloldali Facebook-csoportban – hívta fel a figyelmet közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté. Kocsis szerint nem szabad elbagatellizálni az ügyet, különösen a Robert Fico és a Donald Trump elleni merényletek árnyékában. Ifjabb Lomnici Zoltán, a Századvég Intézet tudományos igazgatója rámutatott: aki egy Facebook-bejegyzésben gyilkosságot ígér, és ezt többen megismerik, az emberölés előkészületének minősül, ami akár öt év szabadságvesztéssel is büntethető.

  • Akár öt év börtönt is kaphatnak a facebookos uszítók

– Emberölés előkészületének minősül, ha valaki halálos fenyegetést tesz szöveges üzenetben, vagy esetleg Facebook-bejegyzésben azt írja, hogy gyilkosságot tervez és ezt mások is megtudják a környezetében – hívta fel a figyelmet lapunknak adott interjúban a Századvég Intézet tudományos igazgatója. Ifjabb Lomnici Zoltán hozzátette: ezért akár ötévi szabadságvesztés is kiszabható.

Mint arról lapunk is beszámolt, a Donald Trump elleni merénylet után egy közösségi oldalon lévő magyarországi baloldali csoportban indítottak szavazást arról, mikor fogják lelőni a magyar miniszterelnököt. A szavazásra és annak indítójára Kocsis Máté hívta fel a figyelmet a közösségi oldalán. A  Századvég tudományos igazgatója az internetes gyalázkodás kapcsán rámutatott: 

a Kúria büntető jogegységi határozata rögzítette, a büntetőjogi elmarasztaláshoz nem szükséges, hogy az üzenetet küldő személyt azelőtt valaki más megbízza a tett elkövetésével.  

A teljes cikket a Magyar Nemzet oldalán olvashatják, IDE KATTINTVA!

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal elhagyja az LMP-t

Csárdi Antal távozik az LMP-ből írja a HVG-re hivatkozva a Mandiner. A lap értesülését az LMP megerősítette, a képviselő azonban sem megerősíteni, sem cáfolni nem volt hajlandó az értesülést.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!