2023. 06. 05. Hétfő Fatime napja
Jelenleg a TV-ben:

Napindító

Következik:

Híradó 12:00

Belföld

Aggódnak az abaligeti iskoláért a szülők

Aggódnak az abaligeti iskoláért a szülők. A baranyai település oktatási intézményét eddig a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola működtette, de ősztől megválnak tőle. A helyiek aláírásgyűjtésbe kezdtek annak érdekében, hogy a gyerekek továbbra is katolikus nevelésben részesüljenek.

  • Aggódnak az abaligeti iskoláért a szülők

 

A falu katolikus általános iskoláját 2005 óta a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola működteti. Nemrég értesítették a szülőket, hogy jogszabályi változások miatt ősztől az intézményt átadják a tankerületnek. A szülők azt szeretnék, ha a Premontrei Női Kanonokrend lenne a fenntartó, ennek érdekében aláírásgyűjtésbe kezdtek

Az iskolába sajátos nevelésű, egyéni bánásmódot igénylő gyermek is jár, akit integráltan, közösségben oktatnak. Speciális tanterv alapfokú művészetoktatást is tartalmaz.

A szülők az ügyben megkeresték a Pécsi Egyházmegye püspökét is. Választ még nem kaptak.

Hír TV

 

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:30-kor műsorra kerülő Svenkben mostantól Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Januártól nem hétfő esténként, hanem vasárnap 19 órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét. Ez mostantól nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma lesz. Keddtől péntekig 21 órától gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A Karc FM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99

Kapcsolódó tartalmak

A nap kérdése

A nap kérdése

Pedagógusnap alkalmából mindegyikük megérdemli a köszöntést, vagy csak az, aki hivatásként tekint rá?
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!