2024. 04. 19. Péntek Emma napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Következik:

Napi aktuális 23:30

Belföld

Aggályos adatkezelés és elszámolásra váró benzinpénzek

Sokallja a Magyar Orvosi Kamara vezetői által elszámolt üzemanyagot a köztestület felügyelőbizottsága – a testület a kamarai tagok adatainak kezelését is aggályosnak tartja. Éger István elnök a szervezet belügyének tartja a vizsgálat eredményét, ezért nem is nyilatkozott.

A sajtót nem engedték be a Magyar Orvosi Kamara küldöttgyűlésére, ahol a köztestület felügyelőbizottsági elnöke számolt be az ellenőrzések eddigi eredményeiről.

„Ha csak a benzinelszámolást nézzük, és azokat, akik használják, azaz azt, hányan igénylik, akkor azt az eredményt kapjuk, hogy gyakorlatilag a Földet háromszor körbe lehetne utazni” – fogalmazott Bánki Magdolna felügyelőbizottsági elnök.

A felügyelőbizottság aggályosnak tartja a személyes adatok kezelését is. „Kezünkbe került az az életbiztosítási szerződés, amelyben a kamara összes orvosával életbiztosítási szerződés megköttetett. Ezzel kapcsolatban  a szerződő félnek adatszolgáltatási kötelezettsége van. A mai világban az adatszolgáltatást komolyan kell vennünk. Ezzel kapcsolatban a szerződésben vannak olyan jellegű mellékletek, amelyek felvetik annak a gyanúját, hogy a magyar orvosoknak az adatai esetleg nem megfelelően voltak kezelve” – mondta Bánki Magdolna.

Éger István, a kamara elnöke nem nyilatkozott. Arra hivatkozott, hogy az elhangzottak belső ügynek számítanak. „Én ezt nem akarom kiteregetni, úgyhogy jobban teszem, ha nem szólok. Köszönöm szépen” – mondta. Az elnök azt ígérte, hogy a későbbiekben tájékoztatást ad a felügyelőbizottság megállapításairól.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Szijjártó Péter: a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz + videó

Az idei európai parlamenti (EP) választáson újra döntést kell hozni a háború vagy béke kérdésében, márpedig a béke színe a narancs, a béke neve Fidesz - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten a Fidesz kampánynyitó rendezvényén.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!