2024. 04. 27. Szombat Zita napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Amerika magyar grófja 03:00

Belföld

Áfacsalási ügyben került képbe a jobbikos politikus

A jobbikos Staudt Gábor is az érintettje lehet annak a milliárdos áfacsalási ügynek, amiben már nemcsak Lengyelországban, hanem Magyarországon is nyomozhatnak. Az ellenzéki párt parlamenti képviselőjét két volt rendőrtisztet, valamint több társukat egy nemesfémmel kereskedő bűnszervezet egykori tagja jelentette fel. A Fővárosi Főügyészség szóvivője a Hír TV-nek azt mondta: fennáll a költségvetési csalás gyanúja.

  • Áfacsalási ügyben került képbe a jobbikos politikus

„Staudt Gábor és F. László konkrétan rákérdezett a könyvelőnél, az a lényeg, hogy nagyon nem szeretnék az áfát befizetni, és hát ez lenne az igazi nyereség, mert a valóságban a terméket – nemesfém, ezüst főképpen granulátum – jócskán tőzsdei ár fölött tudják megvenni és jócskán tőzsdei ár alatt tudják eladni. Innentől kezdve közgazdaságtanon csak úgy lehet keresni ha, elcsalod az áfát.”

Milliárdokat elcsaló, nemesfémmel kereskedő bűnszervezet akart belügyminisztert csinálni a Jobbik egyik vezető parlamenti képviselőjéből, Staudt Gáborból – többek között erről beszélt korábban a PestiSrácok.hu-nak adott videointerjúban a szervezet egyik kiugrott tagja, ügyészségi feljelentését ismertetve.

– F. László többször is elmondja, hogy nekik a Gáborral nagy céljaik vannak.
– Mik ezek a célok?
– Hát a politikában. Tehát ő megmondja kerek perc László, hogy igazából a belügyminiszteri poszt a minimum, ameddig el akarnak jutni – válaszolta a férfi a PestiSárcok.hu felvételén.

A családjával együtt halálosan megfenyegetett férfi a beszélgetés során hangsúlyozta, a több milliárdos áfacsalást végrehajtó bandát a Nemzeti Nyomozó Iroda egykori alezredese irányította, aki korábban évekig Staudt bizalmasa és tanácsadója volt.

Az ügy egyébként a lengyel ügyészségen kezdődött, miután a bűnszervezet egyik volt tagja feljelentést tett a 2,5 milliárd forintos csalási ügyben. Később Magyarországon is nyomozás indult. Először a Nemzeti Adó és Vámhivatalhoz került az eset. Majd a IX. kerületi ügyészség a NAV határozatait felülvizsgálta, és megállapította, hogy a költségvetési csalás gyanúja fennáll, ezért a feljelentésben foglaltak tisztázása csak nyomozás keretében lehetséges.

„Az illetékes kerületi ügyészség a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján megállapította, hogy költségvetési csalás gyanúja fenn áll, ezért a feljelentésben foglaltak tisztázása nyomozás keretében lehetséges – mondta Bagoly Bettina, a Főváros Főügyészség szóvivője. – A kerületi ügyészség ezért a nyomozóhatóság feljelentést elutasító határozatát hatályon kívül helyezte és a nyomozás elrendelésére hívta fel a nyomozó hatóságot.”

Megkerestük Staudt Gábort, a jobbikos politikus telefonon azt mondta híradónknak, hogy ő csak a médiából értesült arról, hogy nyomoznak ellene – de továbbra is mindent tagad.

– Semmi érintettségem nincs az ügyben. Megteszem a szükséges jogi lépéseket, fogalmam sincs, miről lehet szó. Ennyit tudok mondani.
– Milyen jogi lépéseket fog tenni?
– Akár hamis vád, hogyha tényleg valaki ezzel vádolt.

A Magyar Idők egyébként azt írja, hogyha a mostani eljárás során valóban megalapozott gyanú merül fel Staudttal szemben, akkor az ügyet át kell majd adni a mentelmi joggal védett személyek ügyében illetékes Központi Nyomozó Főügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!