2024. 04. 24. Szerda György napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 21:00

Belföld

Áder: Soha ne adjuk föl álmaink

Egymás eredményeinek megbecsüléséről és a kölcsönös tiszteletről beszélt a köztársasági elnök az ünnepi köszöntőjében. Áder János szerint ezekre az értékekre lehet olyan országot építeni, amilyet mindenki szeretne.

A köztársasági elnök éjfél után néhány perccel, a Sándor-palotában mondta el újévi köszöntőjét. Áder János az új év teremtő erejéről beszélt. „Nagy erő van ebben a pillanatban, hiszen az elmúlt percekben magyarok milliói, fiatalok, lélekben fiatalok, ismerősök és ismeretlenek fordultak egymáshoz boldog új évet kívánva. Nagy erő van e pillanatban, ami életünket és világunkat is formálni képes, mert mindennél nagyobb erő lakozik az egymás iránti szeretetben és jóakaratban” – tette hozzá.

Az államfő az egymás iránti tiszteletet és egymás megbecsülését is kiemelte. „Olyan hazát kell alkotnunk, amelynek fundamentuma a jó, az egymásnak megadott tisztelet, a jó szomszédság, a jövőnkért viselt felelősség és az egymás teljesítményének megbecsülése – fogalmazott Áder János. – Gondoljuk csak meg, mire lennénk képesek, ha vennénk egy nagy levegőt, és így vágnánk neki az új esztendőnek – mondta az államfő. Hozzáfűzte: vajon nem élhetnénk-e úgy, ahogy himnuszunkban is áll, jó kedvvel, bőséggel?. Szívből kívánom, hogy így legyen, szívből kívánom, mert ez a jókívánságok éjszakája” – jelentette ki ünnepi beszédében a köztársasági elnök.

A köztársasági elnök jókívánságaival külön megszólított minden korosztályt, arra buzdított mindenkit, hogy soha senki ne adja föl álmait. Idén első alkalommal a siket és nagyothalló nézők számára az államfő mellett álló Weisz Fanni, hallássérült fotómodell fordította jelnyelvre a köszöntőt.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!