2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Áder: Nem sajnálkozásra várnak

A köztársasági elnök szerint szánalom és sajnálkozás helyett akadálymentes környezetre van szükségük a fogyatékkal élőknek. Áder János erről a Jeli Arborétumban beszélt, ahol látássérülteknek és mozgáskorlátozottaknak kialakított sétautat adtak át. A költségeket a fenntartó Szombathelyi Erdészeti Zrt. saját forrásból állta.

Az akadálymentesített sétaúton a fogyatékkal élők is biztonságosan kirándulhatnak az Európa egyik legszebbjének tartott botanikuskertben.

„Az, hogy ez a kis ösvény, amin most is állunk, ez lehetővé teszi azt, hogy mondjuk az ember vakvezető kutyával vagy fehér bottal, esetleg fehér bot nélkül is teljesen akadálymentesen végig tudjon menni, hát ez egy nagyon nagy dolog” – véli Horváth Nikoletta fogyatékkal élő.

A fejlesztés azt a hitet jelképezi, hogy mindenki élhet teljes életet – mondta V. Németh Zsolt vidékfejlesztési államtitkár, a körzet fideszes országgyűlési képviselője. „Maga a kerekes székkel is járható út, a jelekkel ellátott sétaút vagy a Braille-írásos audiovizuális tájékoztatás messze túlmutat a csupán a fogyatékosok számára nyújtott szolgáltatásokon, nagyobb jelentősége van ennek” – tette hozzá az államtitkár.

A Jeli Arborétum az emberi természet legszebb arcát mutatja meg – erről már a köztársasági elnök beszélt. Áder János úgy fogalmazott: ami természetes a fogyaték nélkül élőknek, az a fogyatékkal élőknek leküzdhetetlen akadályt jelenthet.

„Nem szánalomra és nem is sajnálkozásra várnak. Ennél egyszerűbb és természetesebb vágyaik vannak, hogy boldog és teljes életet élhessenek. Hogy olyan környezet vegye körül őket, ami nem újabb és újabb akadályokat jelent a számukra, hanem abban segíti őket, ahogy saját jogukon és saját erejükből boldogulni tudjanak” – fogalmazott az államfő.

A 800 méter hosszú sétautat a fenntartó Szombathelyi Erdészeti Zrt. saját költségén építette 26 millió forintból. A Kám község határában található arborétumot gróf Ambrózy-Migazzi István hozta létre az 1920-as években angol mintára.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!