2024. 03. 29. Péntek Auguszta napja
Jelenleg a TV-ben:

Radar

Belföld

Áder: Nem mindegy, milyen környezetet hagyunk gyermekeinkre

Új igazgatósággal bővült a Köztársasági Elnöki Hivatal – ezt Áder János jelentette be sajtónyilatkozatában. A Környezeti Fenntarthatósági Igazgatóság a jövőben a klímaváltozás gazdasági, társadalmi hatásainak kezelésével foglalkozik.

Szinte megtelt az újságírókkal a Sándor-palota díszterme. A Köztársasági Elnöki Hivatal meghívójában mindössze annyit közölt: Áder János sajtónyilatkozatot tesz, de azt nem árulták el, hogy milyen témában. Az államfő azt jelentette be, hogy a hivatala új szervezeti egységgel bővült. Ez év elejével létrehozták a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóságát.

„Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetet hagyunk gyermekeinkre és unokáinkra” – fogalmazott a köztársasági elnök a sajtótájékoztatón. Áder János az új szervezet felállítását azzal indokolta, hogy a környezeti fenntarthatóság ügye mindenkit érint, amelyre a világ más országaival együtt megoldásokat kell keresni, ez pártokon és ciklusokon túlmutató feladat. A rövid távú cél pedig a kiotói egyezmény után egy új megállapodás megkötése a klímaváltozás megfékezéséről év végén Párizsban.

„A kiotói megállapodásnak a határideje lejár, az is világos, hogy ezt abban a formájában és abban a körben, ahogy megkötöttük, folytatni nem lehet. Szélesebb bázisú, több országot érintő megállapodásra van szükség. Azoknak az országoknak a bevonására is, amelyek korábban a kiotóit vagy nem írták alá, vagy eleve mentesültek a megállapodás aláírása alól” – emelte ki Áder János.

Az új igazgatóságot Kőrösi Csaba volt ENSZ-nagykövet vezeti.

„A tárgyalási folyamat, amelyre elnök úr célzott, kijelölte azokat a legfontosabb célokat, amelyekről a világ országai úgy gondolják, hogy az elkövetkező tizenöt évben követnünk kell annak érdekében, hogy fenntartható maradjon a környezeti gazdasági és társadalmi állapotunk, és amelyek végül konszenzusos megállapodásra vezethetnek” – fogalmazott a Környezeti Fenntarthatóság Igazgatóság vezetője.

A jövőben az új szervezeti egység készíti elő a háttéranyagokat az államfő tárgyalásaihoz, illetve együttműködik majd a hazai és külföldi szervezetekkel. Az igazgatóság költségvetése egyelőre nem található a hivatal honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!