- Nagy becsben tartjuk a halat, mert karácsonyra azt esszük, azt választjuk. Most hogyha ez így van, akkor az év többi részén vajon miért nem fogyasztunk halat -
tette fel a kérdést Áder János, Kék Bolygó című podcastjában.
A szervezet kuratóriumi elnöke Széll Tamás Michelin-csillagos séffel, konyhafőnökkel beszélgetett a karácsonyi ételekről. A volt köztársasági elnök meglátása szerint ugyan nagy becsben tartjuk a halat, de mégsem eszünk belőle eleget.
Széll Tamás, séf szerint ennek egyik oka, hogy a hal konyhakészre készítése sokaknak macera.
A beszélgetésben Áder János kifejtette: az 1990-es évektől jelentősen fejlődött a magyar gasztronómia, amit a Michelin-csillagok száma is bizonyít.
Az újévi menüre térve Széll Tamás konyhafőnök emlékeztetett: a hagyományos ételek, mint a lencse, és a malacsült jól elkészítve nem hiányozhatnak az újévi asztalról.