2024. 04. 13. Szombat Ida napja
Jelenleg a TV-ben:

Sajtóklub

Következik:

Célpont 09:05

Belföld

Áder János két törvénymódosítást visszaküldött a parlamentnek

Áder János két törvénymódosítást visszaküldött a parlamentnek, az Állami Számvevőszékről, valamint a közszolgálati tisztviselőkről szóló jogszabály módosítását.

  •  Áder János két törvénymódosítást visszaküldött a parlamentnek

Az államfő szerint a törvény a pontos keretek meghatározása nélkül hatalmazza fel az ÁSZ működésére vonatkozó szabályok megállapítására a Számvevőszék elnökét. Az általános felhatalmazás pedig nincs összhangban az alaptörvénnyel. A köztársasági elnök kifogásolta azt is, hogy a törvény lehetővé tenné a kinevezésnek a munkáltató általi egyoldalú módosítását. A miniszterelnökséget vezető miniszter a törvénymódosítást - annak benyújtásakor - azzal indokolta, hogy az ÁSZ személyi állományára vonatkozó kérdéseket nem a számvevőszéki, hanem a közszolgálati tisztviselőkről szóló törvény szabályozza, ezért szükség van a jogrendszer koherenciájának megteremtésére.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!