2023. 12. 05. Kedd Vilma napja
Jelenleg a TV-ben:

Hazahúzó

Következik:

Egy döntő pillanat - Bern, Budapest 1954. 03:00

Belföld

Áder aláírta a tranzakciós illetékről szóló törvényt

Aláírta a köztársasági elnök a pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvényt. A jogszabály 2013. január 1-jén lép hatályba. Az új illetéktől jövőre 239 milliárd forint költségvetési bevételt várnak.

A pénzügyi műveletekre kivetett új közteher mértéke egy ezrelék lesz, vagyis minden 1000 forintból egy forint megy az államkasszába. Illeték terheli majd a készpénzfelvételt, a banki átutalást és a postai csekkbefizetést is. Bizonyos pénzügyi műveletek után az új közterhet a jegybanknak és az államkincstárnak is meg kell fizetnie.

Gazdaságpolitikai korrekcióra lehet szükség ahhoz, hogy létrejöjjön az IMF/EU-megállapodás, gondot okozhat az MNB-re kirótt tranzakciós illeték – mondta korábban Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke egy rádióműsorban.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!