2024. 05. 03. Péntek Tímea, Irma napja
Jelenleg a TV-ben:

Napi aktuális

Következik:

Vezércikk 20:55

Belföld

A zsebtolvajokra és a tűzvédelemre hívták fel a figyelmet

Az ünnepekre készülve a rendőrség a zsebtolvajokra, a katasztrófavédelem pedig a tűzvédelmi szabályok betartására figyelmeztet. Évente hatezer lakástűzhöz riasztják a tűzoltókat – a karácsonyi időszakban gyakran egy csillagszóró vagy egy gyertya is elronthatja a család ünnepét.

Az év végi ünnepek idején elszaporodó autófeltörésekre és trükkös lopásokra figyelmeztetett a rendőrség az egyik fővárosi áruház parkolójában. Nemcsak a parkolóban, hanem az áruházban is érheti meglepetés a vásárlókat, ha nem figyelnek értékeikre. „A vásárlás, a készülődés hevében az autó utasterében hagynak olyan dolgot, amely feltörésre hívja föl az elkövetőket. Az is előfordul, hogy a slusszkulcsot is benne hagyják az autóban, a zárban. Bent a vásárlók leveszik a kabátot, táskát és amíg nézelődnek, a szemfüles bűncselekmények elkövetői ezt kihasználva a pénztárcát, az egész táskát elvihetik” – mondta Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Köztéri bemutatójukon a katasztrófavédelem munkatársai azt szemléltették, hogyan ronthatja el az egész család karácsonyát egy apró figyelmetlenség. Az ünnepek alatt a gyertyák, csillagszórók és egyéb éghető anyagok miatt a szokásosnál is fontosabb a tűzvédelmi szabályok betartása. „Az odafigyelés a legfontosabb. Csak olyan eszközöket vigyünk az épületbe, amelyek nem okoznak tüzet. Az elektromos berendezéseknek, égőknek biztonságosnak kell lenniük. A felállított fenyőket rögzítsük eldőlés ellen, vízkeresztkor ezek már kiszáradnak, nagyobb tűzveszélyt jelentenek” – mondta Bérczi László tűzoltó dandártábornok.

A tűzoltók minden évben előre elmondják, hogy mire kell a legjobban figyelni, mégis országszerte több tucat baleset történik karácsony és szilveszter környékén.

Ezek is érdekelhetik

Legfrissebb híreink

Műsorok

Svenk, a HírTV mozimagazinja

Svenk, a HírTV mozimagazinja

A hetente szombatonként 22:50-kor műsorra kerülő Svenkben Zavaros Eszter műsorvezető kalauzolja a nézőket a magyar filmipar múltjába, jelenébe és jövőjébe.
Sajtóklub - ajánló

Sajtóklub - ajánló

Aktuális kérdések, hétről-hétre! Fontos témák, kivételes vélemények! Minden vasárnap 19 óra 10 perctől órától jelentkezik Sajtóklub című műsorunk.
Vezércikk - ajánló

Vezércikk - ajánló

Vezércikk – a sajtóban ez az a műfaj, ami meghatározza az adott médium legfontosabb üzenetét, de ez már nem csak a nyomtatott sajtótermékek privilégiuma. Hétfőtől péntekig 20 óra 55 perctől gyakorló zsurnaliszták, szókimondó véleményvezérek elemzik a nap legfontosabb híreit.
Paláver - ajánló

Paláver - ajánló

A HírFM és a HírTV közös műsora a Paláver. Itt a hallgatók közvetlenül is részt vehetnek a műsorfolyamban. Minden hétköznap 15 óra 30 perctől. A műsor telefonszáma: +36 (1) 799 29 99.

Kapcsolódó tartalmak

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Magyar Péterék azonnal levették a kezüket a migránspárti genderaktivistáról

Úgy tűnik, a Tisza Párt egy nap után kihátrált Lajos Béla mögül, pedig korábban hivatalosan is bejelentette, hogy a David Pressman amerikai nagykövettel rendszeres kapcsolatot tartó, a migránsok szabad beáramlása és a genderideológia mellett kampányoló aktivista lesz a párt polgármesterjelöltje a főváros VII. kerületében.
@ 2021 Hír TV ZRt. Minden jog fenntartva!